Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish er bare to etappeseiere fra å bli historisk

Storfavoritt på dagens etappe. Se Johan Kaggestads vurdering av etappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOUR DE FRANCE-STUDIO: Følg den 7. etappen direkte i livestudio fra klokka 12.30.

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen tok sin første etappeseier i Tour de France i går, og ble med det den fjerde nordmannen noensinne til å ta en etappeseier i verdens største sykkelritt.

24-åringen har muligheter på dagens 218 kilometer lange etappe, men selv om Boasson Hagen imponerte med rykket sitt i gårer det Mark Cavendish som er soleklar favoritt på dagens etappe.

Châteauroux var målby også i 2008, og det var der at Cavendish tok sin første av totalt 16 etappeseiere i Tour-sammenheng. Det er flere paraleller til 2008 på morgendagens etappe.

ETAPPEKART: Rytterne skal sykle de 218 kilometerne fra Le Mans til Châteauroux. Illustrasjon: ASO / NTB
ETAPPEKART: Rytterne skal sykle de 218 kilometerne fra Le Mans til Châteauroux. Illustrasjon: ASO / NTB Vis mer

Da Cavendish vant i Châteauroux 2008 ble den etappen fulgt av en etappe mellom Aigurande og Super-Besse Sancy - akkurat som i år.

Dersom Isle of Man-rytteren skulle vinne både dagens og morgendagens etappe vil han bli den åttende beste rytteren hva etappeseiere angår.

- Jeg ser frem til i morgen, det er samme avslutning som da jeg vant min første TdF-etappe i 2008. Nostalgisk, skrev Cavendish på Twitter i går kveld.

Johan Kaggestad mener at den innlagte spurten to mil fra mål vil sørge for voldsom fart mot slutten.

- Vanligvis legger arrangøren spurtene midtveis på etappene, men her ligger den like før mål. Det kommer til å sørge for voldsom fart fra spurtlagene for å ta igjen eventuelle utbrytere og sikre seg spurtpoeng og vinne etappen sammenlagt, sier Kaggestad.

Andre utfordrere på dagens etappe er Hushovds lagkamerat Tyler Farrar, Jose Joaquin Rojas, Alessandro Petacchi og Team Skys Ben Swift.

- Dette er en standard spurtetappe. Det kommer til å gå et lite brudd på tre til fem mann, og så vil det kontrolleres bak, før det spurtes om seieren. Mark Cavendish har vunnet i Châteauroux før, men jeg håper at jeg kan hjelpe Tyler Farrar til å vinne, sier Thor Hushovd om dagens etappe.

Men vi håper selvsagt på en ny norsk jubeldag.

SEN MELLOMSPURT: Arrangørene har lagt mellomspurten bare et par mil fra mål. Det kan skape kaos i feltet, tror Johan Kaggestad. Trykk på bildet for å se et større utsnitt. Illustrasjon: ASO / NTB
SEN MELLOMSPURT: Arrangørene har lagt mellomspurten bare et par mil fra mål. Det kan skape kaos i feltet, tror Johan Kaggestad. Trykk på bildet for å se et større utsnitt. Illustrasjon: ASO / NTB Vis mer