Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tour de France:

Cavendish får sjansen til å redde Tour de France-billetten i Slovenia

To matchballer før Düsseldorf.

PÅ ETTERSKUDD: Det er fremdeles usikkert om Alexander Kristoff trenger å bekymre seg for Mark Cavendish under sommerens Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
PÅ ETTERSKUDD: Det er fremdeles usikkert om Alexander Kristoff trenger å bekymre seg for Mark Cavendish under sommerens Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): - Dette er Epstein Barr-viruset, og ikke et brekt kragebein. Derfor kan man ikke sette en tidsfrist på det. Det oppleves ulikt for person til person, så det er fortsatt en grad av uvisshet over det hele, sier sportsdirektør Roger Hammond i Dimension Data til cyclingnews.com.

En hel sykkelverden lurer på om mannen som vant fire Tour de France-etapper i fjor stiller til start i årets ritt - men det vet foreløpig ingen.

Det som nå er blitt kjent, er at rytteren fra Isle of Man sykler Slovenia rundt i forkant av det britiske mesterskapet. Det blir hans første konkurranse på tre måneder.

Vanskelig vurdering for Dimension Data

Milano-Sanremo var nemlig det siste vi så av 32-åringen med startnummer på ryggen. Da slapp han seg igjennom hovedfeltet i starten av Cipressa.

I etterkant ble både Romandiet rundt og California rundt droppet. Mellom de to rittene fant legene nemlig ut at han var rammet av kyssesyke.

For alle ryttere med Tour de France-ambisjoner er det kritisk å misse både Critérium du Dauphiné og Tour de Suisse. Men for en toppidrettsutøver som er rammet av Epstein Barr-viruset kan det også være karrieretruende å tvinge kroppen tilbake på rett kurs.

- Mark er fremdeles på vei tilbake fra sykdommen. Det er hele poenget. Han er ikke her (i Critérium du Dauphiné) eller i Tour de Suisse. Vi forsøker å følge ham opp på best mulig vis, påpeker Hammond.

Vil helst ha med Cavnendish

Ved flere anledninger har Edvald Boasson Hagen uttalt at han helst har med seg Cavendish til årets Tour de France.

Britens involvering vil begrense nordmannens muligheter, men også ta bort en del av prestasjonspresset.

Cavendish har totalt vunnet 30 etappeseirer i touren, og hadde gått inn og styrket et hvert lag som reiser til Düsseldorf den 1. juli:

– Man må ta det laget man får. Det er sykdom (kyssesyken) dette dreier seg om, så man får ikke gjort noe med det. Jeg håper Cav blir med, og da gjør jeg gjerne opptrekk for ham på flate etapper. Om han ikke skulle bli med, får vi andre litt mer frihet – og det vil ikke være negativt, det, heller, sa Boasson Hagen til procycling.no før han reiste ned til det franske oppkjøringsrittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart