NERVØS: Mark Cavendish kjenner nervøsiteten i kroppen før morgendagens fellesstart i Sykkel-VM i København. Foto: AFP Photo / Scanpix DK / Jens Nargaard Larsen
NERVØS: Mark Cavendish kjenner nervøsiteten i kroppen før morgendagens fellesstart i Sykkel-VM i København. Foto: AFP Photo / Scanpix DK / Jens Nargaard LarsenVis mer

Cavendish føler han har sementmikser i magen

- Sjeldent jeg blir så nervøs som jeg er nå.

SYKKEL-VM 2011: Følg morgendagens VM direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 10.00!

(Dagbladet): Mark Cavendish er en av de største favorittene til å vinne morgendagens fellestart under årets sykkel-VM i København.

Isle of Man-mannen vant fem etapper under årets Tour de France, og etappen utenfor den danske hovedstaden mener mange passer Cavendish nærmest perfekt.

Sementmikser Han er likevel nervøs dagen før det hele tråkkes i gang, og kjenner sommerfuglene i magen.

- Det er sjelden jeg blir nervøs før et ritt, men nå har jeg en slags kvalmende følelse i magen min. Det er som om det er en sementmikser der, sier han i et intervju med BBC.

Han mener imidlertid at nervøsiteten lover godt foran morgendagen.

- Jeg blir bare nervøs når har alt å vinne og ingenting å tape. Jeg vil vinne, og har det beste laget jeg kunne drømt om for å klare det. Vi må vinne. Hvis ikke vi klarer det i år vet jeg ikke når vi skal klare det.

Nasjonal stolthet Han har vunnet over 30 etapper i Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana, men mener at en eventuell VM-seier vil gi en helt annen følelse enn de mange triumfene i de store etapperittene.

- Der gjør jeg bare jobben min, for å si det rett frem. Det betyr veldig mye for meg, selvfølgelig, men jeg blir betalt for å vinne etapper, og de andre blir betalt for å hjelpe meg til å vinne de etappene.

- Her er det annerledes. Her er det bare for stoltheten min, for stoltheten til landet mitt. Vi er åtte mann - som ikke kjører sammen ellers i året - som tar på oss klærne til Storbritannia i håp om at en av oss skal bli verdensmester. Det er annerledes, det blir ikke lenger bare en jobb.

- Det er spennende, men også litt overhvelmvende på en måte, sier Cavendish til BBC.

LIVESTUDIO: Følg morgendagens VM direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 10.00!