Cavendish føler seg «misbrukt» av eget lag

Til angrep på HTC-Columbia.

LAVT VERDSATT: Mark Cavendish som vi er vant til å se ham, først over mål etter en spurt. Nå føler 25-åringen seg utnyttet av HTC Columbia.Foto: SCANPIX/REUTERS/Joseba Etxaburu
LAVT VERDSATT: Mark Cavendish som vi er vant til å se ham, først over mål etter en spurt. Nå føler 25-åringen seg utnyttet av HTC Columbia.Foto: SCANPIX/REUTERS/Joseba EtxaburuVis mer

||| (Dagbladet): Sprintkongen Mark Cavendish måtte se seg distansert av Thor Hushovd i VM i Australia, men etter et strålende Tour de France kan han likevel se tilbake på en fantastisk sesong.

Etter neste år går kontrakten med HTC-Columbia ut, og laget har fortsatt ikke tilbudt «Manxman» ny kontrakt. Det opprører 25-åringen.

- Jeg er forpliktet til en kontrakt jeg signerte for et par år siden. Jeg har ikke opplevd noen godvilje, ingen bonuser, ingenting, sier Cavendish, ifølge BBC.

- Jeg har på en måte blitt misbrukt for det jeg har oppnådd, men jeg er under kontrakt, så jeg er nødt til å gjøre det, sier han.

Cavendish takket nei til Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesens Team Sky for et år siden, men angrepet på HTC-Columbia fører til spekulasjon i England på om superspurteren nå vil vurdere et nytt tilbud fra det britiske laget.

Det som er helt sikkert er at han ikke er fornøyd med behandlingen han har fått av sin nåværende arbeidsgiver.

- Presset på meg er ekstremt. Jeg vet at folk rundt meg vet hvordan det er, men jeg er ikke lenger sikker på at laget mitt gjør det, ikke hele laget, minus manageren, sier Cavendish.

- Jeg har ikke blitt tilbudt noen ny kontrakt ennå, og jeg vet ikke hvorfor. Jeg elsker å sykle, og kommer til å sykle videre for lagkameratene mine, når alt kommer til alt sykler jeg fordi jeg elsker det. Men med det presset jeg er under, og det normale livet jeg har gått glipp av, skulle jeg ønske jeg hadde fått noen fordeler, og det har jeg ikke. Det skuffer meg, sier 25-åringen.

Mark Cavendish vant fem etapper i årets Tour de France.