ENDELIG KLAFF: Mark Cavendish fikk det omsider til i spurten på dagens etappe i Touren. Edvald Boasson Hagen (t.h.) ble nummer tre, Thor Hushovd i grønt og hvitt rett til høyre for Cavendish ble nummer fem. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
ENDELIG KLAFF: Mark Cavendish fikk det omsider til i spurten på dagens etappe i Touren. Edvald Boasson Hagen (t.h.) ble nummer tre, Thor Hushovd i grønt og hvitt rett til høyre for Cavendish ble nummer fem. Foto: Pascal Pavani, AFP/ScanpixVis mer

- Cavendish fortjente å vinne i dag

Hushovd raus mot rivalen. Edvald tok ny tredjeplass, Thor ble nummer fem.

|||
(Dagbladet): Mark Cavendish sviktet på spurten i går, men i dag var briten tilbake og sterkest i massespurten i Montargis like sør for Paris.

Da han sto på seierspallen som etappevinner, trillet tårene i strie strømmer nedover kinnene hans.

- Dette betyr alt. Det har vært tøft i år, og det har ikke gått vår vei de første dagene, sier han i TV-intervjuet.

Han roste og takket lagkameratene som har slitt for ham uten å få betalt i spurtseier foreløpig. I dag leverte Mark Renshaw et perfekt opptrekk for kapteinen sin.

- Renshaw kjempet med Thor (Hushovd), Oscar (Freire) og Tyler (Farrar). Jeg kunne bare sitte og slappe av og vite at han ville hjelpe meg inn mot streken, sier Cavendish.

Thor Hushovd har hatt mange tøffe dueller og bitre kamper mot «Cav», men i dag var nordmannen raus på rivalens vegne.

- Han har hatt mye motgang i år, og jeg tror nok han har følt at hele verden har gått mot ham, så da blir det mye følelser som han viste her i dag. Men jeg synes han fortjente å vinne i dag, han er tross alt en av verdens beste sprintere, sier Hushovd til TV 2.

Edvald på tredje igjen Den norske innsatsen var imponerende nok en gang. Begge de to nordmennene i feltet som nå teller 188 ryttere totalt, plasserte seg blant de fem beste.

Og igjen var det Edvald Boasson Hagen som hadde mest krutt i beina av de to på oppløpet. Som i går ble han nummer tre, mens Thor Hushovd fulgte like bak på femteplass.

- Opptrekket fungerte bra, men det ble litt for tøft helt på slutten. Jeg er godt fornøyd med en ny tredjeplass, jeg må bare øve mer, vi har ikke trent så mye på spurter ennå, sier Edvald til TV 2.

SÅ TETT PÅ: Edvald Boasson Hagen kjører inn til tredjeplass rett bak Mark Cavendish og Gerard Ciolek. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix
SÅ TETT PÅ: Edvald Boasson Hagen kjører inn til tredjeplass rett bak Mark Cavendish og Gerard Ciolek. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix Vis mer

Thor holdt dessuten de tøffeste konkurrentene i kampen om den grønne trøya bak seg - med tanke på at Cavendish har startet poengsamlingen svakt. Robbie McEwen ble nummer sju, og Alessandro Petacchi nummer åtte på dagens etappe.

- Jeg gjør det jeg kan for å holde trøya helt inn, og da er det viktig å slå ryttere som McEwen og Petacchi som ligger nærmest, sier Hushovd til TV 2.

Norsk duell Men også Edvald Boasson Hagen nærmer seg toppen av poengkampen. Etter to strake tredjeplasser, er han nå på femteplass.

- Det er ikke lenge før det blir en kamp mellom meg og Edvald side om side om seieren, smiler Hushovd.

Men Edvald vil ikke snakke om poengkampen.

- Jeg tenker ikke på det. Jeg har først og fremst fokus på å få erfaring, sier han på sitt sedvanlig beskjedne vis.

Ivan Gutierrez (Caisse D?Epargne) stakk fra hovedfeltet etter seks kilometer, og fikk med seg Jurgen van de Walle (Quick Step) og Julien El Farès (Cofidis). Trioen hadde et forsprang på opptil åtte minutter i løpet av etappen.

Men som normalt er på en sprintetappe, ble bruddet hentet inn fire kilometer før mål. Det vil si Gutierrez ble det, etter å ha stukket fra de to andre et par kilometer tidligere i et siste desperat forsøk.