Cavendish gikk i bakken like før mål

Stygt fall for flere ryttere. Greipel vant.

I BAKKEN: En forslått Mark Cavendish sitter på bakken etter å ha veltet den på den fjerde Tour de France-etappen. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
I BAKKEN: En forslått Mark Cavendish sitter på bakken etter å ha veltet den på den fjerde Tour de France-etappen. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGETVis mer

(Dagbladet): André Greipel vant den fjerde etappen i Tour de France i dag.

Han spurtet til seier foran Alessandro Petacchi og Tom Veelers som tok henholdsvis 2. og 3. plassen, og tok med det sin første etappeseier i årets Tour de France etter å ha blitt spurtslått av Mark Cavendish for to dager siden.

- Jeg er så glad i dag. Lagkameratene mine hjalp meg bra i dag, og de gjorde en utrolig god jobb. Jeg er veldig glad, sier Greipel etter rittet.

Cavendish var ikke med i dagens spurt. Drøyt to kilometer før mål falt en rytter foran i feltet og tok med seg flere andre syklister. Blant dem var Mark Cavendish, og tv-bildene viste en irritert Cavendish som satt på bakken med en opprevet trøye og blodig rygg.

Cavendish kom seg imidlertid tilbake på sykkelen ikke lenge etter fallet, og syklet rolig inn til mål. Edvald Boasson Hagen, som skulle være opptrekker for Cavendish, var heldig og klarte akkurat å svinge unna da rytterne gikk i bakken.

- Det var rolig i starten, men smalt skikkelig når det først smalt. Både Cavendish og Eisel gikk i bakken. Det ble skikkelig hektisk. Jeg var midt oppi det, og kom meg såvidt unna. Det var ikke så mye jeg kunne gjøre. Jeg kjørte for egne sjanser, men var da for langt bak, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter rittet.

Peter Sagan, som kom på en 5. plass i dag, sier at det var veldig nervøst mot slutten.

- Det var fint tempo i hele dag, men mot slutten var det ikke spesielt hyggelig. Det ble for mye, sier Sagan.