LE FIN: Her røk VM-drømmen til Mark Cavendish. - Jeg skal tilbake på sykkelen denne sesongen, men jeg vil ikke være i nærheten av formen jeg trenger for å kjempe om gullet, klargjør han. FOTO: AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEY
LE FIN: Her røk VM-drømmen til Mark Cavendish. - Jeg skal tilbake på sykkelen denne sesongen, men jeg vil ikke være i nærheten av formen jeg trenger for å kjempe om gullet, klargjør han. FOTO: AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEYVis mer

Sykling, VM i Bergen:

Cavendish gir opp VM-drømmen i Bergen

- Vil ikke være i form til å vinne.

(procycling.no): Mark Cavendish forsvant ut av Tour de France på den fjerde etappen etter en« tête-à-tête» med Peter Sagan.

Uansett hva slags motiv slovaken hadde, endte Dimension Data-kapteinen i barrierene, og pådro seg samtidig et brudd i skulderbladet.

Da Edvald Boasson Hagen spurtet inn til tredjeplass på Champs-Élysées, var Cavendish til stede og lot seg intervjue av Sky Sports News og Cycling Tips.

- Jeg har det helt greit. Jeg har gjort alt jeg kan. Jeg dro tilbake til Isle of Man der jeg fikk hyperbar oksygenbehandling (som blant annet kan benyttes til å lege dykkersyke, vår anm.) for å restituere meg så mye som mulig. Det hjalp litt, men det er et veldig komplisert brudd, fortalte han til Cycling Tips.

Hull i skulderbladet

Han viste også fram røntgenbilder av skuldra. Der var det et stort hull midt på skulderbladet hans.

Les flere nyheter om landeveissykling hos procycling.no!

Den rutinerte 32-åringen vet han må ta tiden til hjelp for å komme seg tilbake på sykkelsetet.

- Etter fem dagers behandling, gjorde det ikke så veldig vondt lenger. Men det er ikke så mye jeg kan gjøre med det. Hvis frakturen ikke leger skikkelig, vil det trolig ødelegge karrieren min. Det er tross alt snakk om et hull i skulderbladet mitt, påpeker han.

Tror ikke han er bra nok til VM

Skaden betyr at VM i Bergen i midten av september allerede henger i en tynn tråd.

Cavendish brukte nesten hele mai og juni for å kjempe seg tilbake etter kyssesyken. Etter den tøffe duellen mot Sagan i kildevannsbyen Vittel, fikk han ende større utfordringer å håndtere.

- Det har gått to uker siden ulykken. Det vil ta minst én måned til før dette leger skikkelig. Jeg hadde planlagt å innta VM i god form, men det ser ikke ut til at jeg rekker det nå. Så det er ikke bare Tour de France som gikk fløyten, men andre har det mye verre enn meg. Jeg får bare fokusere inn mot neste sesong. Jeg skal sykle mer denne sesongen, men jeg vil ikke være i nærheten av formen jeg hadde trengt for å bli verdensmester, forteller han.

Briten var tilbake i Paris for å vise sin støtte til Edvald Boasson Hagen på den aller siste Tour de France-etappen. Massespurten orket han dog ikke å se på fra tribuneplass.

- Jeg har sett på noe fra touren. Ikke spurtetappene, men fjelletappene, understreket han.