MISTER VM: Cavendish føler seg ikke god nok til å sykle VM. Briten har hatt en vanskelig sesong etter dette krasjet i Tour de France. (AP Photo/Christophe Ena)
MISTER VM: Cavendish føler seg ikke god nok til å sykle VM. Briten har hatt en vanskelig sesong etter dette krasjet i Tour de France. (AP Photo/Christophe Ena)Vis mer

Bergen 2017:

Cavendish gir opp VM

Skader gjør at den tidligere verdensmesteren ikke kommer til Bergen.

(procycling.no): Etter et skade-comeback i Tour of Britain forrige uke har Mark Cavendish valgt å trekke seg fra den britiske bruttotroppen foran VM i Bergen.

Verdensmesteren fra 2011 som pådro seg et skulderbrudd i en krasj under Tour de France i sommer blir i stedet å se i en rekke endagsritt i Belgia og Frankrike.

– Det er med stor skuffelse jeg sier at jeg ikke kommer til å representere Storbritannia under årets verdensmesterskap i landeveissykling i Bergen. Jeg hadde satt meg som mål å vinne det i år, i en løype som passer meg i toppform og med dybden vi har i det britiske laget, sier Cavendish i en melding på Twitter.

– Dessverre sliter jeg fremdeles med den brunke skulderen jeg pådro meg i krasjet under Tour de France i år. Derfor har jeg utelukket meg selv fra uttaket. Som alltid vil jeg støtte mine venner og kollegaer som vil jakte våre neste VM-striper etter Lizzies dominante prestasjon i Richmond for to år siden, legger briten til.

Lagkameraten til Edvald Boasson Hagen skal sykle fredagens Kampioenschap van Vlaanderen, etterfulgt av Primus Classic Impanis-Van Petegem, og det franske rittet Grand Prix d'Isbergues-Pas de Calais søndag.

Nyheten om Cavendish sin uteblivelse kommer kort tid etter at britens lagkamerat i Dimension Data, Steve Cummings, trakk seg fra å sykle den individuelle tempoen under VM. Cummings begrunnet beslutningen med mangelfulle forberedelser.