Cavendish grillet skjorta til sjefen etter denne seieren

Bokstavelig talt.

LICENSE TO «GRILL» Mark Cavendish vant i god, gammel utklassingsstil i København i går. Etterpå fikk han, etter sigende, grille skjorta til sportsdirektør Brian Holm. Foto: AP / Polfoto / Claus Bonnerup / NTB Scanpix
LICENSE TO «GRILL» Mark Cavendish vant i god, gammel utklassingsstil i København i går. Etterpå fikk han, etter sigende, grille skjorta til sportsdirektør Brian Holm. Foto: AP / Polfoto / Claus Bonnerup / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mark Cavendish vant bare to etappeseirer under årets Tour de France, men engelskmannen viste i går ettermiddag at han er langt fra ferdig som supersprinter.

Mot et relativt sterkt felt i årets Danmark rundt, hadde han få problemer med å vinne spurten i den sjette og siste etappen, i Fredriksberg Allé i København.

«Cav» har nå omtrent en måneds konkurransepause, noe han gleder seg til - i hvert fall om humørets hans på pressekonferansen etter seieren i går har noe å si.

Klar for grilling Cavendish smilte og spøkte, og fortalte blant annet hvordan han gledet seg til å grille skjorta til Brian Holm, sportsdirektør i Omega Pharma Quick Step-laget i går kveld.

- Jeg regner med at vi skal ha grillfest i kveld, og jeg har planer om å legge skjorta hans på grillen, sa Cavendish, ifølge danske Berlingske Tidende.

Ifølge avisa er forhistorien at Brian Holm har hatt en skjorte som Cavendish lenge har kritisert, og som engelskmannen mener er  grisestygg.

På bakgrunn av hatet mot Holms  skjorte, skal «Cav» ha klarte å gjøre en deal med sin danske sjef: «Vinner jeg den siste etappen i Danmark rundt, så får jeg lov til å grille skjorta.»

OFFER: Hvis Cavendish fikk det som han ville, ble Brian Holms skjorte grillet i går kveld.  Foto: AP / Polfoto / Claus Bonnerup / NTB Scanpix
OFFER: Hvis Cavendish fikk det som han ville, ble Brian Holms skjorte grillet i går kveld. Foto: AP / Polfoto / Claus Bonnerup / NTB Scanpix Vis mer

At Cavendish vant etappen er sikkert, men om skjorta faktisk ble brent i går kveld, er fortsatt uvisst...

Hyllet danskefansen Men Cavendish var uansett fornøyd med både etappeseieren i det danske publikummet i går, etter å ha vunnet i god gammel utklassingsstil i går.

- Jeg hadde litt problemer og ga fra meg et par plasser i starten av spurten, men jeg hadde farten og kom tilbake, sa eks-verdensmesteren, før han la til:

- Det er alltid fantastisk å vinne her foran så mange mennesker. Det er et fantastisk publikum.