Cavendish har halvnaken dame på sykkelen

Føler seg som en jagerflypilot.

HOLDER STYR PÅ DAMENE: Mark Cavendish har en lettkledd dame på ramma, og han klistrer også på vinger for hver etappeseier i Tour de France. Foto: EPA
HOLDER STYR PÅ DAMENE: Mark Cavendish har en lettkledd dame på ramma, og han klistrer også på vinger for hver etappeseier i Tour de France. Foto: EPAVis mer

Direkte 12.40: Dagbladet.no følger den 9. Tour de France-etappen

(Dagbladet.no) Mark Cavendish er ikke akkurat Tour de Frances mest beskjedne rytter. Han kan bli sett på som temperamentsfull og breial, og i forrige uke ropte og skrek han etter en spanjol i feltet.

- Fortsetter han sånn, har han ikke mange venner igjen, sa Thor Hushovd til Dagbladet.

LANCE-SYKKEL: Denne sykkelen, utsmykket av kunstneren Damien Hirst, skal Lance Armstrong bruke på den siste Tour de France-etappen.
LANCE-SYKKEL: Denne sykkelen, utsmykket av kunstneren Damien Hirst, skal Lance Armstrong bruke på den siste Tour de France-etappen. Vis mer

Og den arrogant gode spurteren Cavendish har selvfølgelig en sykkel som skiller seg ut fra de andre i Tour-feltet. På ramma har han klistret en halvnaken «pin-up»-dame og vinger som symboliserer antall etappeseire i Touren, skriver Bike Radar.

«Sprint Air Force»
Dagbladet skrev i går om sykkelen Lance Armstrong skal bruke på sisteetappen til Paris. Amerikaneren med sju Tour de France-titler skal sykle på Champs-Élysées med en hvit sykkel utsmykket med sommerfugler, et design den verdenskjente kunstneren Damien Hirst står bak.

Tohjulingen til Cavendish er ikke like iøynefallende, men den har likevel flere små elementer - som ikke er plassert på sykkelen uten mening.

NY SPURTDUELL I DAG? Mark Cavendish «ringte hjem» da han slo Thor Hushovd i spurten på den tredje etappen. Etter dette har Hushovd overtatt den grønne spurttrøya. Foto: AFP
NY SPURTDUELL I DAG? Mark Cavendish «ringte hjem» da han slo Thor Hushovd i spurten på den tredje etappen. Etter dette har Hushovd overtatt den grønne spurttrøya. Foto: AFP Vis mer

Fargene og temaet for sykkelen er ifølge Scotts markedskoordinator Lionel Girardin jagerflyinspirert og den bærer også navnet «Sprint Air Force».

Og som flyverne fra andre verdenskrig markerer også Cavendish sine triumfer - om ikke på vingene, så med vinger - på ramma. For hver etappeseier - to så langt - klistrer han på et sett vinger på ramma.

- Akkurat som en jagerflypilot markerer sine fly med sine trefninger, sier Girardin til Velo News.

Nye spurtsjanser i dag
Ideen om et jagerflydesign kom fra Cavendish selv, da han og Columbia-ledelsen besøkte sykkelprodusenten Scotts hovedkvarter i Europa i slutten av april. «Pin-up»-dama på fronten har et miniskjørt laget av britiske flagget, men Scott-direktør Scott Montgomery understreker at jagerflytemaet og flaggbruken ikke har noen nasjonalistisk betydning.

- Ingenting er rettet mot noen andre nasjoner, det er bare et bilde på å kjøre raskt og å ta sjanser for stolthet og ære. Det ser jo ut som det virker, sier Montgomery.

I dag tar Cavendish med seg «pin-up»-sykkelen på tur fra Limoges til Issoudun. Den 194,5 kilometer lange etappen er en såkalt flat etappe, selv om det er mye opp og ned underveis. Det er tre innlagte mellomspurter og det kan fort ende med en massespurt mot mål.

Mark Cavendish har selv sagt at han ikke vil bry seg om mellomspurtene og at han er mer opptatt av etappeseire enn den grønne trøya.

Spurttrøya er det Thor Hushovd som sykler med i dag, og han har ikke tenkt til å gi den fra seg med det første. Grimstad-rytteren leder med 117 poeng, 11 poeng foran Cavendish.