- Cavendish har vært sutrete

Men Northug skjønner sammenlikningen.

DUELLEN: Mark Cavendish og Thor Hushovd har duellert gjennom hele Touren om å være den beste poengplukkeren. Petter northug sitter benket og har stor respekt for begge to. Foto: AP/Bas Czerwinski
DUELLEN: Mark Cavendish og Thor Hushovd har duellert gjennom hele Touren om å være den beste poengplukkeren. Petter northug sitter benket og har stor respekt for begge to. Foto: AP/Bas CzerwinskiVis mer

(Dagbladet.no): Følg og diskuter dagens etappe fra klokken 11.50!

Langrennsstjerna Petter Northug jr. er helfrelst Tour de France-fan, og de siste ukene har han ikke kommet seg ut på andre treningsøkt for dagen før etappene har vært slutt.

Særlig har han fulgt duellen mellom Thor Hushovd og Mark Cavendish med spenning — og hans egen stil har blitt sammenliknet med Cavendish av flere medier (fordi overlegenheten og den offensive stilen kan virke like irriterende for utlendinger).

— Jeg må være ærlig og si at jeg ser at jeg er litt samme typen som Cavendish. Han imponerte meg tidlig i rittet, og han har en stil som gjør at han må få være den han er, sier Petter Northug til Dagbladet.

—Men en del kommentarene hans har vært litt sutreopplegg, han har framstått som en dårlig taper. Når han vet at han har tapt den grønne trøya, og at bobla sprekker, så kommer de kommentarene der, sier han.

— Er litt som Cavendish
Når det er sagt, så kjenner Northug seg igjen i både Hushovd og Cavendish, og han synes det er flott at det har vært temperatur og spenning mellom dem.

— Det gjør det ekstra artig. Da Hushovd kom på etterskudd i starten, virket han veldig lysten på å ta den tilbake. Han var veldig hissig i media, og det er godt tegn. Da er han sulten, sier Northug.

Sjøl har han for vane å virke hissig i media når det er skisesong. Men: —Jeg ville ikke ha sagt noe sånt som at det er en flekk på den grønne trøya. Det er litt dumt å si. Det var så åpenbart hva han gjorde på det oppløpet at han kunne like gjerne ha innrømmet feil, mener han.

I går ble det nok en spurtduell mellom de to på rittets 19.-etappe. Nok en gang var erkerivalen fra Isle of Man den kjappeste på de siste meterne.

Northug er likevel imponert over måten Thor Hushovd har utmanøvrert konkurrenten sin ved å angripe på de innlagte spurtene, så vel som å bite seg fast når etappene skal avgjøres.

Hyller Hushovd
— Det var synd at Kurt Asle Arvesen skadet seg, men desto artigere at Thor Hushovd har forsvart de norske fargene. Han har imponert meg skikkelig, skryter Northug.

Folk som kjenner Norge utelukkende ut fra langrenn og sykkelsport må de tro at landet er overrepresentert med folk som er flinke til å spurte. I hvert fall så har Norge de beste spurterne i begge disse greinene per nå, og om noen måneder overtar Northug stafettpinnen.
 
— Jeg har ikke hatt noen problemer i sommer, så det er ingenting som kan stoppe meg nå, varsler Northug.

HELFRELST: Petter Northug forstår at han blir sammenliknet med Mark Cavendish, men synes det har blitt litt sutrete i årets Tour de France.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
HELFRELST: Petter Northug forstår at han blir sammenliknet med Mark Cavendish, men synes det har blitt litt sutrete i årets Tour de France. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer