SUVEREN: André Greipel hadde få problemer med å slå Mark Cavendish under den femte etappen av Tour de France. Foto: Tim de Waele/TWDSport.com
SUVEREN: André Greipel hadde få problemer med å slå Mark Cavendish under den femte etappen av Tour de France. Foto: Tim de Waele/TWDSport.comVis mer

Cavendish innrømmer: - Greipel var raskere

Tyskeren med overtaket i duellen mot sin gamle lagkamerat

(procycling.no): Mark Cavendish har lenge vært kjent som den raskeste spurteren, og med 25 etappeseire fra Tour de France har få kunnet true posisjonen hans. 

Fem dager ut i rittet er det likevel André Greipel som har kunnet bokføre to etappeseire, mens resten av spurterne fremdeles ikke har vunnet noen etapper.

Greipel og Cavendish var tidligere lagkamerater i fire år, gjennom det gamle HTC-Columbia (og T-Mobile)-laget. 

Greipel byttet imidlertid lag etter 2010-sesongen, ettersom han følte at han ikke ble satset på, i motsetning til den lynraske briten.  

Og avskjeden var alt annet enn hyggelig, hvor Cavendish blant annet sa at "han i dårlig form var fremdeles bedre enn Greipel" til The Guardian.

 - Han er fenomenal
Etter søndagens etappe, hvor Cavendish måtte se seg selv ende utenfor podiet på etappen som Greipel vant, skyldte Etixx-Quick Step-rytteren på opptrekker Mark Renshaw, og at han hadde gitt seg for tidlig.

30-åringen beklaget seg med at de manglet Matteo Trentin i opptrekket, etter at han veltet tidligere på etappen, men var uansett klar på at han rett og slett ikke var god nok i spurten i Amiens.

 - Jeg gjorde faktisk en god spurt, men jeg ble slått av to mann. De var bare raskere, innrømmer Cavendish til Sky Sports.

Etter det andre strake nederlaget var Cavendish imidlertid klar på at det var hans tidligere lagkamerat som fortjente ros denne gangen.

 - Han er en fenomenal spurter. Han er i den grønne trøya og dette var hans andre etappeseier i år, er skussmålet Cavendish gir til sin rival til Cyclingweekly.

 - Normalt sett ville jeg vært ferdig
Ikke overraskende var André Greipel svært fornøyd med lagkameratene som hadde hjulpet han til hans andre etappeseier på fire dager. Både Greg Henderson og Adam Hansen har skadet seg i masseveltene som har preget rittet de siste dagene, og etter at Jens Debusschere ble hektet av i vinden, var det begrenset med hjelp tyskeren kunne få.

 - Marcel Sieberg og Lars Bak brakte meg til fronten. Sieberg gjorde jobben for tre og det var en ganske fantastisk jobb, sier Greipel til Cyclingnews.

Greipel, som lå litt bak da Alexander Kristoff startet på en langspurt i motvinden, timet det hele perfekt, men "Gorillaen" fra Rostock innrømmer at han slet mot slutten.

 - Normalt sett med 300 meter igjen ville jeg vært ferdig, men på en eller annen måte kom jeg ut av det og fikk startet spurten min, forteller han. 

Dermed kunne 32-åringen juble for sin åttende etappeseier totalt sett i Tour de France, og nok en dag i den grønne poengtrøyen.

Greipel leder poengkonkurransen med 32 poeng ned til Peter Sagan, som har vunnet konkurransen de tre foregående årene. 

Cavendish ser fremover
Med to spurtetapper unnagjort har Mark Cavendish grunn til å bekymret for sine muligheter for etappeseier. Briten er likevel optimistisk med tanke på det som kommer, selv om han tror det vil bli vanskelig å hevde seg på torsdagens flate etappe til Le Havre.

 -  Det er en vanskelig avslutning for de rene spurterne (bakken opp til avslutningen i Le Havre). Men det er 21 etapper i Tour de France. Det er fremdeles flere muligheter, mener Cavendish ifølge lagets egen pressemelding.

Den sjette etappen avsluttes med en bakke på 850 meter, med en gjennomsnittlig stigning på syv prosent, innenfor de siste 1500 meterne, en avslutning som trolig bør passe Edvald Boasson Hagen svært godt. 

PS! Alexander Kristoffs tre hjelpere gikk ned i massevelten 25 kilometer fra mål. I en pressemelding i kveld skriver laget at alt står bra til med de tre.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.