MISTER STATUSEN? Mark Cavendish ble slått to ganger på rad av talentet Fernando Gaviria i januar. Neste år kommer samme Gavria til spurtkanonens lag.  Foto: Xeb Perez / Afp / NTB scanpix
MISTER STATUSEN? Mark Cavendish ble slått to ganger på rad av talentet Fernando Gaviria i januar. Neste år kommer samme Gavria til spurtkanonens lag. Foto: Xeb Perez / Afp / NTB scanpixVis mer

Cavendish kan bli erstattet av stortalent

Overgang truer rollen til superstjernen.

(procycling.no): Spurtsensasjonen Fernando Gaviria (20) blir en del av Etixx-Quick Step neste sesong. Colombianeren har sammen med landsmannen Rodrigo Contreras (20) signert en avtale for 2016 og 2017, avslører laget i en pressemelding.

Contreras har styrken sin i motbakker, og klarte blant annet en sterk femteplass sammenlagt i Tour de San Luis i januar.

Gaviria mest kjent for å ha spurtslått Mark Cavendish to ganger i det samme rittet.

Spurtstjernen fra Isle of Man måtte nemlig se Gaviria ta seieren i de to første duellene mellom dem i Argentina. Først på den avsluttende etappen klarte Cavendish å sette 20-åringen på plass i en spurt.

- Stor Cavendish-fan
Gavirias sterke avslutninger vakte oppsikt, og var tydelig frustrerende for Cavendish. Neste år sykler de to på samme lag hvis Etixx-Quick Step blir enig med Cavendish om å forlenge kontrakten. Den nåværende avtalen løper ut etter 2015.

- Jeg ser virkelig fram til å bli en del av dette laget. Dette var førstevalget. Jeg elsker laget, og har fulgt dem siden jeg var liten. Jeg er en stor fan av Mark Cavendish, sier Gaviria i lagets pressemelding.

- Under Tour de San Luis holdt jeg øye med ham konstant, prøvde å forstå bevegelsene hans og lære så mye som mulig av ham. Det er helt supert for meg å komme til et lag som er så gode i spurtene. Laget har en sammensetning som kan hjelpe meg med å gjøre jobben min og bli bedre, fortsetter den unge spurtspesialisten.

Gaviria påpeker at han kan lære mye i Etixx-Quick Step, og mener det belgiske WorldTour-mannskapet er det beste valget med tanke på å bli enda bedre.

Ut med Cav?
Mark Cavendish har allerede vunnet fem proffseirer og er den mestvinnende rytteren foran Alexander Kristoff så langt i 2015. Det til tross for at han måtte ta til takke med to andreplasser bak Gaviria i årets første ritt.

Etixx-sjef Patrick Lefevere sa nylig at laget og Cavendish foreløpig ikke har diskutert en kontraktsforlengelse. Ifølge Lefevere det blir et spørsmål om penger, og om Cavendish klarer å samle flere triumfer i større ritt.

- Han har vunnet mye i år, men det starter virkelig med Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem. Etter det kan vi kanskje begynne å snakke, men vi kan ikke gjemme at Tour de France også er veldig viktig, sa Lefevere.

De siste sesongene har ikke vært like innbringende for 29-åringen som vi har vært vant med fra tidligere. Marcel Kittel har tatt rollen som den sterkeste avslutteren i Tour de France fra Cavendish.

Dersom Cavendish og Etixx-Quick Step virkelig ikke forlenger samarbeidet, kan det se ut til at Fernando Gaviria blir en rein erstatter for superstjernen.