Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Cavendish kan vinne Paris-Roubaix

Britens tidligere sjef er ikke i tvil.

DET FØRSTE MONUMENTET: For snart sju år siden sto Mark Cavendish på toppen av podiet i Sanremo. Danske Brian Holm mener fortsatt han kan bli klassikerkonge, også i Paris-Roubaix.  EPA/LUCA ZENNARO
DET FØRSTE MONUMENTET: For snart sju år siden sto Mark Cavendish på toppen av podiet i Sanremo. Danske Brian Holm mener fortsatt han kan bli klassikerkonge, også i Paris-Roubaix. EPA/LUCA ZENNARO Vis mer

(procycling.no): På Isle of Man vokste Mark Cavendish opp med å se de største klassikerne på TV.

Han har aldri lagt skjul på egen begeistring for disse rittene, og gråt sine modige tårer da han gikk til topps i Milano-Sanremo i 2009.

Cavendish har vunnet Scheldeprijs og Kuurne-Brussel-Kuurne ved tre anledninger.

Verdensmesteren fra København har kjørt Flandern rundt ved to anledninger, og sto av 2011-utgaven av Paris-Roubaix.

- Spurtere har vunnet før På tross av mager deltakelse i de to største brosteinsklassikerne, er gamlesjef Brian Holm sikker på at 30-åringen kan vinne på velodromen i Roubaix.

- Tiden kan være inne for at Cavendish kan finne på å kjøre Paris-Roubaix, og han kan vinne det, etter min mening. Alle sier at han ikke kan gjøre det, men jeg mener det er sprøyt. Om du kan vinne Milano-Sanremo, kan du også vinne i Roubaix, sier dansken til skysports.com.

Etixx-direktøren har vært britens sportsdirektør i både HTC-Columbia og i Etixx. Han plukker fram navn som Tom Steels (tredjemann i Roubaix) og Eddy Planckaert (vinner) for å forsvare resonnementet:

- Disse to var spurtere, og Plancaert vant det. Jeg tror Cavendish før eller senere vil prøve seg på Roubaix.
 
Overrasket Hushovd i Sanremo Da Cavendish vant i 2009, lo mange av ham i forkant fordi de var sikre på at han ville falle av i bakkene mot slutten.

Den utgaven inneholdt Le Mánie-stigningen, og var faktisk hardere enn den John Degenkolb vant i 2015.

52 mann var innenfor minuttet av vinneren for snart sju år siden. Cavendish sto imot Cervélo-kompisene Heinrich Haussler og Thor Hushovd på oppløpet:

- Bakkene mot slutten av Milano-Sanremo passer egentlig ikke for ham, men han er helt utrolig på flatene, sier Holm.

Dansken er usikker på om Cavendish vil ble å se på startstreken av årets Paris-Roubaix.

- I år er det tøft program med OL, VM og Tour de France. Ett mål til, hadde blitt for mye. Men jeg har ingen tvil om at han kan gjøre. Han trenger ikke engang forberede seg, Cav kan gjøre det nå. Han kan bli kongen av klassikerne, mener Holm.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)