VANT IGJEN: Som på onsdag kunne ingen gjøre noe med Mark Cavendish (t.v.) på spurten i dag. Thor Hushovd ble nummer sju, mens Edvald Boasson Hagen ikke var med hovedfeltet i mål fordi lagkaptein Bradley Wiggins ble skadd i en massevelt. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
VANT IGJEN: Som på onsdag kunne ingen gjøre noe med Mark Cavendish (t.v.) på spurten i dag. Thor Hushovd ble nummer sju, mens Edvald Boasson Hagen ikke var med hovedfeltet i mål fordi lagkaptein Bradley Wiggins ble skadd i en massevelt. Foto: Pascal Pavani, AFP/ScanpixVis mer

Cavendish knust på Wiggins' vegne

Fikk den dårlige nyheten under seiersintervjuet.


(Dagbladet): Mark Cacvendish vant sin andre etappe på tre dager i Tour de France i dag.

Det var britens 17. etappeseier i Touren totalt. Den første vant han nettopp i Châteauroux - som også var målbyen i dag - i 2008.

- Dette er samme sted som jeg tok min første seier, så det var en spesiell dag for meg. Det var denne etappen jeg hadde mest lyst på å vinne - i tillegg til i Paris - av sentimentale grunner, sier Cavendish i tv-intervjuet rett etter målpassering.

Men smilet på britens lepper ble fort borte da intervjueren fortalte at landsmannen Bradley Wiggins, kaptein på Sky-laget og kandidat til en topplassering i sammendraget, er ute av Touren etter et kragebeinsbrudd.

- Er han det? Det ante jeg ikke. Oh shit! sa Cavendish om kameratens uhell.

UTE: Bradley Wiggins ble hentet av ambulansen etter å ha brukket kragebeinet i et massevelt omkring fire mil før mål på dagens 218 kilometer lange etappe fra Le Mans til Châteauroux. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix
UTE: Bradley Wiggins ble hentet av ambulansen etter å ha brukket kragebeinet i et massevelt omkring fire mil før mål på dagens 218 kilometer lange etappe fra Le Mans til Châteauroux. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix Vis mer

- Jeg er knust på hans vegne. Han var i kjempeform. Jeg har aldri sett ham i sånn form før, jeg er virkelig trist for ham, sier «Cav».

HTC-kontroll Cavendish og HTC-Highroad-laget kontrollerte avslutningen av etappen og satt med et tog med fire ryttere i fronten av feltet med én kilometer igjen, og fikk full uttelling for laginnsatsen.

Thor Hushovd var også med i kampen om seieren, men ble bare nummer sju. Men nordmannen beholder selvsagt den gule trøya enda en dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som lenge var en typisk kjedelig etappe med spenning de siste hundre meterne, fikk dessverre en dramatisk utvikling fire mil før mål.

Team Sky-kaptein Bradley Wiggins ble hardest rammet i et massevelt der også Edvald Boasson Hagen var involvert.

- Det var hektisk og surt å se at han gikk i bakken. Jeg var rett ved siden av og klarte å holde meg oppe selv. Men jeg så at han holdt seg til kragebeinet og at det var knekt. Det er surt, sier Edvald til TV 2.

Wiggins ble kjørt vekk i ambulanse, mens Edvald og resten av Sky-laget havnet langt bak etter å ha ventet i håp om å få med seg kapteinen tilbake til hovedfeltet.

Måtte vente Det var ikke aktuelt for nordmannen å kjøre fra kapteinen for å være med å kjempe om en ny etappeseier.

- Det var ikke noe tema. Jeg var midt i krasjen, så da var det ikke noe annet å gjøre enn å vente, sier Edvald.

Det betyr blant annet at Edvald og lagkamerat Geraint Thomas havner langt bak i kampen om den hvite ungdomstrøya, der de har ligget på de to første plassene.

De kjørte i mål omkring tre minutter bak Cavendish.