LEGGES NED: HTC Highroad legger ned driften etter at sykkellaget ikke klarte å skaffe en ny hovedsponsor. Det betyr at Stjerneryttere som Mark Cavendish må nå finne seg et nytt lag.  Foto: Scanpix
LEGGES NED: HTC Highroad legger ned driften etter at sykkellaget ikke klarte å skaffe en ny hovedsponsor. Det betyr at Stjerneryttere som Mark Cavendish må nå finne seg et nytt lag. Foto: ScanpixVis mer

Cavendish-lag legges ned

HTC Highroad fant ikke ny sponsor.

HTC Highroad legger ned driften etter at sykkellaget ikke klarte å skaffe en ny hovedsponsor.

Lageier Bob Stapleton har jobbet hardt hele sommeren for å skaffe en langtidsavtale med en sponsor som var villig til å legge minst 10 millioner euro på bordet årlig. Helt til søndag kveld var han i kontakt med en aktuell aktør, men forhandlingene brøt sammen i tolvte time.

Laget var også i samtaler om en forlengelse med HTC, men telefongiganten var ikke villig til å betale det Stapleton & co. ønsket seg. Torsdag måtte amerikaneren dermed innse et endelig nederlag.

- Vi hadde i prinsippet en avtale med en ny partner som skulle gi oss de nødvendige midlene til å fortsette på samme nivå som de siste årene. Men avtalen kollapset søndag kveld, midt i min kones 50-årslag, fortalte Stapleton torsdag.

- Forhandlingene med HTC ble avsluttet onsdag kveld. Og i morges besluttet vi å ikke drive det videre, da vi tror det ville blitt umulig å oppnå suksess.

Highroad er de siste årene blitt regnet som et av de beste lagene i sykkelsirkuset. Stjerneryttere som Mark Cavendish og Matt Goss må nå finne seg et nytt lag.

(NTB)