Cavendish må opereres

Ute i lang tid etter velten.

KNUST DRØM: Mark Cavendish tok telling etter å ha forårsaket en velt i massespurten på den første etappen. Foto: EPA/FRED MONS / POOL
KNUST DRØM: Mark Cavendish tok telling etter å ha forårsaket en velt i massespurten på den første etappen. Foto: EPA/FRED MONS / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Mark Cavendish ble for ivrig og deiset i bakken etter å ha forsøkt å spurte gjennom Simon Gerrans på den første etappen.

Cavendish tok etter velten all skyld uten at det hjalp. Ut av rittet røk han da det var umulig å fortsette.

Nå bekrefter Omega Pharma-Quick Step at britens skade er alvorlig.

- Med all sannsynlighet må han operere skulderen. Da er det minst seks uker på sidelinja for ham, sier lagets doktor Helge Riepenhof til Cyclingtips.

Doktoren beskrev også skaden som en luksasjon av grad tre, den alvorligste typen luksasjonsskade.

Lørdag kveld etter at velten var et faktum kom det ingen informasjon fra det belgiske laget om Cavendish ville starte søndagens etappe.

Det hadde sin grunn. Hjemmehelten ville ikke gi opp.

- Han måtte få tid til å akseptere at han måtte bryte. Han ville prøve alt for å klare å starte den andre etappen. Til sist fikk vi forklart ham at han ikke kunne starte, og han aksepterte det, forklarer Riepenhof.

Nå venter rolige uker for Cavendish mens skaden heles. Fra sofaen må han se Peter Sagan kjempe for den grønne trøya briten så gjerne ønsket å stå med på Champs-Élysées.

Det er uvisst når han er tilbake i konkurranse igjen.

- Det er mulig for ham å starte i Vuelta a España, men Cavendish bestemmer selv om han vil sykle i Spania.

- På lang sikt kommer ikke skaden til å hemme ham. Alle velt hemmer rytterne litt, men Cavendish kommer til å være klar igjen til å spurte og trene godt, avslutter doktor Riepenhof.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer