Tour de France 2018:

Cavendish makter ikke matche de raskeste

Briten innrømmer at han ikke lenger er på toppen av spurt-tronen.

IKKE I TOPPEN: Mark Cavendish har vært langt unna seier så langt i Tour de France. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock (9760569o
IKKE I TOPPEN: Mark Cavendish har vært langt unna seier så langt i Tour de France. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock (9760569o Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): 36, 35, 21 og 10. Det er plasseringssifrene til Mark Cavendish i de fire massespurtene så langt i Tour de France. Dimension Data-rytteren har vunnet 30 etapper tidligere, og er milevis foran nest mestvinnende i årets Tour-felt.

Dog virker det som om briten har lagt sine beste dager bak seg. Yngre krefter har klatret forbi ham på spurternes rangstige.

- Klarer ikke

På fredagens 231 kilometer lange etappe var Cavendish bedre med, men tiendeplassen var langt unna seier.

- Jeg fulgte gode hjul, men det ble veldig oppdelt. Jeg fulgte hjulene og følte meg bra. Men når jeg gikk til så har Quick Step og Bora en helt annen toppfart, sier Cavendish til CyclingWeekly.

- Da jeg tråkket til på de siste meterne så svevde jeg. Jeg var ganske fornøyd. Jeg så på watten jeg produserte og det var ganske bra. Men jeg kommer ikke til å klare å matche dem.

Gir ikke opp drømmen om 34

Eddy Merckx har rekorden for flest etappeseirer i verdens største sykkelritt. Kanibalen fra Belgia tok 34 triumfer i Tour-karrieren.

Årets sesong har vært trøblete for 33-åringen, med mye velt og skader.

Det er rekorden til Merckx som driver Cavendish gjennom enda en Tour de France. Og selv om det ikke har sett lovende ut, vil ikke Dimension Data-spurteren gi opp håpet om å nærme seg rekorden.

- Jeg vil fortsette å prøve. Det blir ikke lett for oss å vinne, men alt vi kan gjøre er å fortsette. Moralen i laget er fremdeles god, konstaterer Cav.

Touren fortsetter lørdag med en 181 kilometer lang etappe i flatt terreng. Som betyr enda en mulighet for Mark Cavendish til å nærme seg sykkel-legendens etapperekord.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer