BRUKKET SKULDER: Mark Cavendish må stå av årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEY
BRUKKET SKULDER: Mark Cavendish må stå av årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEYVis mer

Tour de France 2017:

Cavendish med brudd i skulderen: - Vil fortsette å observere ham

Dimension Data bekrefter at superstjernen bryter årets Tour de France.

(procycling.no): Hverken Peter Sagan eller briten Mark Cavendish blir å se på den femte etappen av årets Tour de France.

Som følge av dramatikken på gårsdagens etappe er den regjerende verdensmesteren kastet ut, mens The Manxman må bryte rittet som følge av et brudd i skulderbladet.

- Mark har fått et brudd i sin høyre scapula. Heldigvis er ingen operasjon nødvendig på dette stadiet, og viktigst av alt er det heller ingen skader på nervene, kunne Dimension Datas lege Adrian Rotunno fortelle i en pressemelding.

Konsekvensen? Mannen med 30 etappeseire i Tour de France må bryte rittet før det har kommet ordentlig i gang.

- Han bryter rittet av åpenbare medisinske grunner, og vi vil fortsette å observere ham de kommende dagene, forteller Rotunno videre.

- Veldig skuffet

Naturligvis forteller Cavendish selv at han aller helst skulle fortsatt rittet hele vegen til Paris.

- Jeg er naturligvis veldig skuffet over å få høre at det er et brudd. Jeg følte jeg var i en god posisjon til å vinne (etappen, journ.anm), så å tape det, og til og med forlate Touren, et ritt jeg har bygd karrieren min rundt, er veldig trist, fortalte 32-åringen til pressen.

SMELLER I BAKKEN: Cavendish helt til venstre i bildet. Foto: AP Photo/Christophe Ena
SMELLER I BAKKEN: Cavendish helt til venstre i bildet. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

Briten kom til årets Frankrike Rundt etter et langt avbrekk på grunn av sykdom. Til manges overraskelse har den tidligere verdensmesteren hevdet seg blant de beste likevel.

For Cavendish, som i følge talspersoner hos Dimension Data har jobbet ekstremt hardt for å rekke årets Tour de France, er skaden en voldsom skuffelse.

- Tap, tap, tap situasjon for alle

Tirsdag kveld tok sportsdirektør i Dimension Data, Rolf Aldag til Facebook, for å gi uttrykk for sine tanker etter den dramatiske avslutningen på den fjerde etappen.

- Dette er en tap, tap, tap situasjon for alle. Det er dumt for Peter, dumt for Mark, dumt for Touren og dumt for sykkelsporten.

Rett etter målgang var den tidligere rytteren Aldag frustrert, og av den urokkelige oppfatning av Peter Sagan alene var skyld i det hele. Etter at roen i alle fall hadde senket seg et par hakk, fremstår tyskeren noe mer nyansert.

- Velt skjer hele tiden og er en del av sykkelsporten. Hvem sin feil var det i dag? Peter? Cav? Begge? Antagelig er alle involverte skyldige, og det inkluderer flere enn Mark og Peter, skriver han på sin Facebook-side.

Samtidig stiller han seg fortsatt kritisk til Sagans slaglignende bevegelse med albuen.

- Hva jeg likevel ikke forstår er Peters albue. Peter er velfortjent verdensmester og må være en rollemodell for sporten. Vil vi se ulykker som dette oftere som normal oppførsel, eller vil vi se det i junior- og barneritt? Jeg tror ikke det.

Sent tirsdag kveld ble det klart at Bora-Hansgrohe har levert en offisiell protest på utestengelsen av deres største stjerne. Det er usikkert hva en slik protest kan føre til.

Uheldigvis for Dimension Data er det vanskelig å protestere på en brukket skulder. Mannen fra Isle of Man må dermed vente til 2018 for å ta sin 31. Etappeseier i verdens største sykkelritt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!