SPURTSPESIALIST: Mark Cavendish gikk til topps på en etappe i Tour de Oman i 2011, i dag forklarte han en spurt REUTERS/Jacky Naegelen
SPURTSPESIALIST: Mark Cavendish gikk til topps på en etappe i Tour de Oman i 2011, i dag forklarte han en spurt REUTERS/Jacky NaegelenVis mer

Cavendish mente Kristoff ødela

- Jeg gjorde intet stygt, sier nordmannen.

Katjusja-proff Alexander Kristoff (24) fikk skylda for å ha ødelagt spurten for verdensmester Mark Cavendish på startetappen i Tour of Oman tirsdag.

Tyskeren André Greipel vant første etappe og bærer ledertrøyen onsdag i etapperittet som varer til søndag.

Cavendish fikk ikke bli med på gildet. På Twitter forklarte han hvorfor:

- Jepp, ikke den beste dagen. Ble presset ut av veien av Alexander Kristoff da 1200 meter gjensto. Shit happens, skrev verdensmesteren.

Da NTB var i kontakt med Kristoff, forsto nordmannen lite av Cavendish-påstanden.

- Jeg ble skviset bakover i feltet av Sky-laget, ble ustø og tok litt igjen. Men uten at noe spesielt skjedde som jeg fikk med meg. Jeg gjorde intet stygt og hørte ingen velt eller noe. Om noe skjedde med Cavendish på grunn av meg, var det i så fall ikke med vilje. Jeg forsøkte bare å kjøre meg fram til laget mitt igjen, sa Alexander Kristoff til NTB.

Ifølge Sky-hjelperytter Chris Sutton ble den britiske superspurteren presset ut av veien og måtte løsne den ene skoen fra pedalen. Da var hele spurten ødelagt.

Kristoffs lagkamerat, russiske Denis Galimzjanov, endte på annenplass foran spurtkanontrioen Tyler Farrar, Marcel Kittel og Peter Sagan.

Cavendish vant to etapper i Tour of Qatar forrige uke. Da ble Kristoff nummer fem og sju som best på etappene. Kristoff er eneste nordmann med i Oman-rittet.

(NTB)