ØDELA SAMME SKULDER: Mark Cavendish deltar ikke under sykkel-VM i Richmond. Han har skadet samme skulder som sendte ham ut av Tour de France i fjor.  AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
ØDELA SAMME SKULDER: Mark Cavendish deltar ikke under sykkel-VM i Richmond. Han har skadet samme skulder som sendte ham ut av Tour de France i fjor. AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

Cavendish mister VM

Kristoff-konkurrent er skadet.

(procycling.no): Fredag kom bekreftelsen fra det britiske sykkelforbundet: Mark Cavendish deltar ikke under sykkel-VM i amerikaske Richmond.

Briten krasjet med en parkert bil under den sjette etappen av årets Tour of Britain. Han ble kastet over styret, og landet på skuldra i fallet.

- Det er et skikkelig slag for Mark å trekke seg fra årets ritt, ettersom vi trodde han hadde en stor mulighet til å lykkes. Dessverre er skaden han pådro seg under Tour of Britain i forrige uke mer alvorlig enn vi hadde håpet, sa teknisk direktør, Shane Sutton, på det britiske VM-laget til pressen ifølge cyclingnews.com.

Forfallet er en katastrofe for britene som i tillegg har mottatt forfall fra Geraint Thomas og Chris Froome. Tidligere fredag ble det klart at Adam Yates erstatter Thomas på laget.

Cavendish, som selv ble verdensmester i København for fire år siden, har ikke pådratt seg brudd i skuldra, men har slitt med å få trent skikkelig. Det er for øvrig den samme skuldra han skadet da han måtte stå av Tour de France på den andre etappen i fjor.

Artikkelen er laget av sykkelnettstedet www.procycling.no!