Cavendish nektes deltakelse i nederlandsk ritt

Tom Veelers velt er grunnen.

 NEKTES:  Arrangøren av Boxmeer Criterium ønsker ikke å ha med Mark Cavendish i sitt sykkelritt. Foto: NTB Scanpix / Reuters.
NEKTES: Arrangøren av Boxmeer Criterium ønsker ikke å ha med Mark Cavendish i sitt sykkelritt. Foto: NTB Scanpix / Reuters.Vis mer

Mark Cavendish er strøket fra startlisten og erklært «persona non grata» i det hollandske sykkelrittet Boxmeer Criterium, melder arrangøren.

Avgjørelsen om å nekte briten start ble tatt etter kontroversen på den 10. etappen av Tour de France, der Tom Veelers veltet 100 meter før mål etter å ha vært i fysisk kontakt med Cavendish. Mange mente at briten dyttet nederlenderen bevisst, men Cavendish ble frikjent av juryen.

Arrangørene av Boxmeer-rittet den 22. juli, dagen etter at Tour de France er over på Champs-Élysées, gir uttrykk for at de verken forstår eller er enig i juryens avgjørelse.

- Jeg så spurten på fjernsyn sammen med resten av arrangørkomiteen som skal arrangere Boxmeer-rittet, og vi besluttet å styrke Cavendish fra startlisten vår, sier Twan Poels.

På onsdagens tempoetappe var det noen tilskuere som tok saken i egne hender og dynket den kontroversielle briten med urin da han passerte dem på vei mot mål ved slottet Mont Saint-Michel.

(NTB)