TIL TEAM SKY: Mark Cavendish er klar for Team Sky. Foto: AFP PHOTO/ALAIN JOCARD
TIL TEAM SKY: Mark Cavendish er klar for Team Sky. Foto: AFP PHOTO/ALAIN JOCARDVis mer

Cavendish og Boasson Hagen blir lagkamerater

Briten er klar for Team Sky.

(Dagbladet): Mark Cavendish er klar for Team Sky, det bekrefer laget i en pressemelding.

26-åringen blir med det lagkamerat med Edvald Boasson Hagen, og får nylig pensjonerte Kurt Asle Arvesen som sportsdirektør.

- Å ha en verdensmester på laget i første året som sportsdirektør blir spesielt, det er klart. Det er en utrolig god signering for oss, sier Arvesen til Dagbladet.

Mange lurer på om signeringen av Cavendish vil få konsekvenser for Edvald Boasson Hagens muligheter til etappeseire i neste års Tour de France, men Arvesen tror ikke signeringen av Cavendish vil få de helt store konsekvenser for Boasson Hagen.

- Det har ikke så stor betydning for Edvald, for han er mye sterkere i kupert terreng. Inneimellom vil han nok fungere som en hjelperytter for Cavendish, men var hjelperytter for Bradley Wiggins i starten i år, og vant to etapper. Det blir mange muligheter for ham neste år, sier Arvesen.

Fryder seg Boasson Hagen var også lagkamerat med Isle of Man-rytteren i sin tid i Team Colombia-HTC, og gleder seg til å sykle med Cavendish igjen.

NY LAGKAMERAT: Edvald Boasson Hagen blir lagkamerat med Mark Cavendish neste sesong. De to har tidligere syklet sammen. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
NY LAGKAMERAT: Edvald Boasson Hagen blir lagkamerat med Mark Cavendish neste sesong. De to har tidligere syklet sammen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg vet hvilket utrolig talent han er, og det er flott å være på samme lag igjen, sier Boasson Hagen i pressemeldingen.

Resten av Team Sky-leiren er også storfornøyd med å ha sikret seg den profilerte, og ofte kontroversielle sprinteren.

- Mark er den største sprinteren i sin generasjon, og er i ferd med å bli den største gjennom tidene. Han er en rytter med et utrolig talent, noe han har bevist de siste årene, sier Sky-direktør Dave Brailsford i pressemeldingen.

- Jeg tror jeg snakker for alle i laget når jeg sier at vi er glade for at «Cav» slutter seg til oss i Team Sky. Han er den beste sprinteren i verden, og har en smittende energi og lidenskap for sykling, sier Bradley Wiggins.

Dårlig skjult hemmelighet Det har lenge vært spekulasjoner rundt fremtiden til 26-åringen etter at hans forrige lag Team HTC-Highroad ikke fant ny sponsor, og blir lagt ned etter sesongen.

Flere lag har vært nevnt i sammenheng med Isle of Man-rytteren, men det har imidlertid vært en dårlig skjult hemmelighet at Team Sky var laget 26-åringen kom til å sykle for neste år.

- STOR SIGNERING FOR OSS: Kurt Asle Arvesen gleder seg over å at Mark Cavendish har signert for Team Sky. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
- STOR SIGNERING FOR OSS: Kurt Asle Arvesen gleder seg over å at Mark Cavendish har signert for Team Sky. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Mark Cavendish har vunnet 20 etapper i Tour de France, og ble i september verdensmester for Storbritannia under VM i København.

Med seg på laget får Cavendish med seg opptrekker Bernard Eisel. Østerrikeren er også klar for Team Sky.