Cavendish og co. stiller med ny supersykkel i OL

- Ingen overraskelse, sier Atle Kvålsvoll.

HER ER SYKKELEN: Mark Cavendish og Bradley Wiggins skal tråkke på denne svarte skjønnheten i det 244 kilometer lange OL-rittet i dag. Her tester Wiggins supersykkelen på torsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HER ER SYKKELEN: Mark Cavendish og Bradley Wiggins skal tråkke på denne svarte skjønnheten i det 244 kilometer lange OL-rittet i dag. Her tester Wiggins supersykkelen på torsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): Som om Mark Cavendish ikke var stor nok favoritt fra før: Det britiske laget stiller med nyutviklede supersykler i dagens OL-ritt.

Vanligvis sykler Mark Cavendish, Bradley Wiggins og de andre britene på sykler fra Pinarello og Cervelo, men når det skal gjøres opp om OL-gullet foran Buckingham Palace i ettermiddag, tråkker hjemmefavorittene på fem helsvarte, nyutviklede sykler fra «UK Sports Institute».

Den nye supersykkelen er ifølge Cycling Weekly en landeveisversjon av en banesykkel britene har hatt enorm mye suksess med. Karbonrammen er selvsagt ikke lettere enn vektgrensen, men den skal være stivere enn konkurrentenes.

Sykkelen er bygget av karbonekspert og tidligere sprinter Dimitris Katsanis, og er blitt testet i vindtunnel i mange hundre timer.

Endringer hele tiden Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll, som er med det norske laget til OL gjennom sin coachingrolle I Olympiatoppen, tror uansett ikke at den nye sykkelen vil utgjøre noen forskjell i dagens ritt.

- Jeg må først understreke at jeg ikke kjenner til den nye sykkelen, men jeg tror ikke den er så mye bedre enn det vi andre har at det kan utgjøre noen forskjell. Å være i forkant på utstyr — rammer, hjul og så videre — er viktig i sykkelsporten, og det skjer endringer hele tiden, sier han til Dagbladet, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer