Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish og co. stiller med ny supersykkel i OL

- Ingen overraskelse, sier Atle Kvålsvoll.

HER ER SYKKELEN: Mark Cavendish og Bradley Wiggins skal tråkke på denne svarte skjønnheten i det 244 kilometer lange OL-rittet i dag. Her tester Wiggins supersykkelen på torsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HER ER SYKKELEN: Mark Cavendish og Bradley Wiggins skal tråkke på denne svarte skjønnheten i det 244 kilometer lange OL-rittet i dag. Her tester Wiggins supersykkelen på torsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LONDON (Dagbladet): Som om Mark Cavendish ikke var stor nok favoritt fra før: Det britiske laget stiller med nyutviklede supersykler i dagens OL-ritt.

Vanligvis sykler Mark Cavendish, Bradley Wiggins og de andre britene på sykler fra Pinarello og Cervelo, men når det skal gjøres opp om OL-gullet foran Buckingham Palace i ettermiddag, tråkker hjemmefavorittene på fem helsvarte, nyutviklede sykler fra «UK Sports Institute».

Den nye supersykkelen er ifølge Cycling Weekly en landeveisversjon av en banesykkel britene har hatt enorm mye suksess med. Karbonrammen er selvsagt ikke lettere enn vektgrensen, men den skal være stivere enn konkurrentenes.

Sykkelen er bygget av karbonekspert og tidligere sprinter Dimitris Katsanis, og er blitt testet i vindtunnel i mange hundre timer.

Endringer hele tiden Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll, som er med det norske laget til OL gjennom sin coachingrolle I Olympiatoppen, tror uansett ikke at den nye sykkelen vil utgjøre noen forskjell i dagens ritt.

- Jeg må først understreke at jeg ikke kjenner til den nye sykkelen, men jeg tror ikke den er så mye bedre enn det vi andre har at det kan utgjøre noen forskjell. Å være i forkant på utstyr — rammer, hjul og så videre — er viktig i sykkelsporten, og det skjer endringer hele tiden, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Det er uansett ingen overraskelse at de kommer med nye sykler til et OL.

- Mental fordel Britene melder også om at de skal sykle med ekstra aerodynamiske hjelmer og drakter, noe de også gjorde da Cavendish ble verdensmester i fjor.

- Det er sikkert en type drakt de har testet i vindtunnel. Det er klart at alle sånne ting utgjør en forskjell, men jeg tror det har vel så mye å si mentalt som rent utstyrsmessig. Hvis gutta er blitt vist tall som indikerer at deres utstyr er hakket hvassere enn de andres, tar de nok det med seg ut i løypa, sier Kvålsvoll.

De norske gutta kommer til å kjøre dagens løp så hardt som mulig, slik at Mark Cavendish ikke klarer å sitte med inn til en eventuell spurt.

De vet nemlig at det norske håpet Edvald Boasson Hagen (25) har langt større sjanser i avslutningen hvis det bare sitter noen få ryttere igjen og «Cav» er blitt kjørt av.

Hjemmefavoritten Cavendish viser sjelden nerver før store konkurranser, men i går tvitret han en beskjed som vanskelig kan misoppfattes:

«Jeg er nervøs».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media