Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish satt ut av spill av virussykdom

Usikkert hvor lenge spurteren blir ute.

SYK: Cavendish har fått påvist kyssesyke og kan være ute i lang tid. FOTO: EPA/YOAN VALAT
SYK: Cavendish har fått påvist kyssesyke og kan være ute i lang tid. FOTO: EPA/YOAN VALAT Vis mer

(procycling.no): Mark Cavendish er diagnostisert med Epstein-Barr-virus og dermed tvunget til å stå over konkurranser i tiden fremover. Det bekrefter Dimension Data onsdag, etter at nyheten først ble meldt av Cyclingnews.com.

Briten har fått påvist den akutte virussykdommen – også referert til som kyssesyke – etter en innholdsfattig vårsesong der 31-åringen ikke har konkurrert siden Milano-Sanremo. Funnet av viruset skal ha dukket opp i en blodprøve tatt av det internasjonale sykkelforbundet UCI.

– Mark vært uforklarlig sliten på trening i det siste. Ferske blodanalyser viser at han har infeksiøs mononukleose forårsaket av Epstein-Barr-virus. Dessverre er det ingen spesifikk behandling for viruset, men hvile vil trenges for å påskynde friskmeldingen, sier Jarrad Van Zuydam, lege hos Dimension Data

– Treningsbelastning og symptomene hans vil bli overvåket nøye, og han vil gjøre en gradvis, trinnvis retur hva gjelder trening og konkurranse. Det er vanskelig å gi et nøyaktig estimat av når vi kan forvente ham tilbake i full fitness, men vi håper på en betydelig forbedring av symptomene i løpet av de neste to ukene.

Cavendish tok sin ene seier denne sesongen i Dubai Tour. I Tirreno-Adriatico pådro han seg en belastningsskade på ankelen, som nå skal være under kontroll. Epstein-Barr-viruset vil imidlertid sørge for at den meriterte spurteren må sitte på sidelinjen en stund fremover.

Cavendish var ikke planlagt å delta i den 100. utgaven av Giro d’Italia, som startet neste måned. Sesongens store mål for briten er imidlertid Tour de France, der han plukket med seg hele fire etappeseire i 2016. Cavendish står nå med hele 30 etappetriumfer i det franske storrittet, bare fire bak den gamle rekorden til Eddy Merckx.