I SUPERFORM: Mark Cavendish som sykler for Dimension Data, tok sin annen etappeseier mandag. Han spurtslo tyskeren André Greipel med noen få centimeter. Foto: EPA/KIM LUDBROOK/NTB Scanpix
I SUPERFORM: Mark Cavendish som sykler for Dimension Data, tok sin annen etappeseier mandag. Han spurtslo tyskeren André Greipel med noen få centimeter. Foto: EPA/KIM LUDBROOK/NTB ScanpixVis mer

Cavendish slakter bitre konkurrenter

Mener «Taperne» tar unødvendig stor risiko i Tour de France fordi de er bitre.

«Taperne» tar unødvendig stor risiko i Tour de France fordi de er bitre overfor vinnerne, hevder Mark Cavendish.

Briten som sykler for Dimension Data, tok sin annen etappeseier mandag. Han spurtslo tyskeren André Greipel med noen få centimeter.

Etter seieren ble han konfrontert med påstander om at spurtene stadig blir skumlere og farligere. Da pekte 31-åringen på dem som ikke klarer å være med i seierskampen.

- Forskjellen mellom dem som vinner og dem som taper, er at vinnerne forstår det som skjer. Vi har respekt for hverandre og gratulerer hverandre med seieren. Men de som aldri vinner, føler bitterhet mot vinnerne, sier Cavendish ifølge AFP.

- De tar stor risiko for å få ut frustrasjonen på den måten, fortsetter han.

Peter Sagan fortalte søndag at han også har latt seg frustrere av ryttere som «ikke bryr seg om livet sitt» og skaper «idiotiske ulykker».

(NTB)