Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish slo tilbake på tredje forsøket under Dubai Tour

Vivani tvunget til å åpne tidlig. Cav timet det perfekt.

ETAPPEVINNER: Mark Cavendish slo tilbake under dag 3 av Dubai Tour. FOTO: / AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
ETAPPEVINNER: Mark Cavendish slo tilbake under dag 3 av Dubai Tour. FOTO: / AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): - YEEEEEEEEAH!

Dette jublet tilhørte Mark Cavendish da han tok skalpen til Nacer Bouhanni under dag tre av Dubai Tour.

Briten virket påskrudd under onsdagens etappe, og var perfekt posisjonert foran spurten i Fujairah.

Elia Viviani ble tvunget til å åpne tidlig, og sluknet på de siste 30 meterne. Da smatt Cavendish forbi rundt på siden, og holdt samtidig unna for Nacer Bouhanni (Cofidis).

Etter oppofrende jobbing fra Katusha-Alpecin forsøkte også Marcel Kittel seg på en sluttspurt ute til venstre. Tyskeren ble nummer tre, etter to trøstesløse forsøk tidligere i uka for hans del.

UAE Team Emirates og Alexander Kristoff var ikke helt med på notene denne gangen. Stavanger-mannen ble til slutt nummer sju.

Slik gikk det til:

Etappen innledet som forventet da et brudd bestående av Simone Bevilacqua (Willier-Triestina), Mark Christian (Aqua Blue), Loic Vliegen (BMC Racing) og Quentin Valognes (Team Novo Nordisk) fikk gå tidlig, og opparbeidet seg en luke på rundt tre minutter med 100 kilometers sykling igjen.

Tre mil senere skulle ting snu seg til det verre for utbryterne. Da slo nemlig sidevinden inn over hovedfeltet, og en større gruppe - bestående av blant andre Marcel Kittel (Katusha), Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Elia Viviani (Quick Step-Floors), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Dylan Gronewegen (LottoNL-Jumbo) og Mark Cavendish (Dimension Data) befant seg.

Det var Katusha-Alpecin som tok initiativet til hardkjøret. Nacer Bouhanni (Cofidis) var blant spurterne som ikke hadde plassert seg godt nok og ble liggende bak splitten.

Mekanisk trøbbel for Groenewegen og Cavendish

Avstanden mellom de to gruppen ble aldri helt uhåndterlig. Men det var tilløp til panikk både for Dylan Groenewegen og Mark Cavendish som havnet bak gruppa på grunn av mekaniske problemer.

Bruddet ble hentet inn, men ikke lenge etter ble det samling for alle gruppene.

Med samlet felt åpnet muligheten seg for andre lag til å angripe. Et godt forsøk kom fra BMC Racing og Tom Bohli da det gjensto rundt 25 kilometer til mål.

Sveitseren angrep i en motbakke og fikk en luke bakover til feltet. Men spurt på menyen i Fujairah var det likevel ingen tvil om at han også kom til å bli hentet.

Katusha mener alvor

Etter at Bohli ble hentet, plasserte Katusha-Alpecin, Quick Step-Floors og LottoNL-Jumbo seg foran i feltet. De markerte dermed at de hadde troen på Marcel Kittel, Elia Viviani og Dylan Groenewegen foran spurten.

Katusha-toget var mest toneangivende på de siste kilometerne, mens Vivani stolte på kun et par hjelperyttere i dag.

Det var imidlertid verken Kittel eller Vivani som kunne juble. Etappeseieren gjorde nemlig Nacer Bouhanni og Mark Cavendish opp om.

Det var Isle of Man-ekspressen som kunne juble høyt, foran Bouhanni - mens Marcel Kittel gikk rundt på venstresiden og tok tredjeplassen. Adam Blythe ble nummer fire, Elia Vivani fem, Sonny Colbrelli seks og Alexander Kristoff nummer sju.

Etter å ha vunnet én etappeseier hver under de to første etappene var det i dag Groenewegen og Vivani som bommet mest på oppløpet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!