BEGGE UTE: Både Cavendish og Sagan er ute av Tour de France etter den omdiskuterte krasjen i Vittel (AP Photo/Christophe Ena)
BEGGE UTE: Både Cavendish og Sagan er ute av Tour de France etter den omdiskuterte krasjen i Vittel (AP Photo/Christophe Ena)Vis mer

Tour de France:

Cavendish: Slutt med hets og trusler

Briten snakker ut etter krasjen i Vittel og Sagans utkastelse.

(procycling.no): Etter å ha vært gjenstand for trusler og hets i kjølvannet av tumultene og krasjen med Peter Sagan i Vittel, tar Mark Cavendish til motmæle på sin vei hjem fra Tour de France.

32-åringen med 30 etappeseire i touren ble tvunget til å bryte rittet på grunn av et brudd i skulderen, en skade han pådro seg i ulykken som resulterte i Sagans diskvalifikasjon.

I en videomelding lagt ut på Twitter sier Cavendish at han og familien har mottatt sjikane og sårende meldinger etter den omdiskuterte hendelsen.

– Alle kan mene det de vil. Men dette er en sport. Onde og truende meldinger på sosiale medier rettet mot meg og min familie er ikke rettferdig. Jeg vil be alle om å respektere dette og ikke sende truende eller fornærmende beskjeder til meg eller min familie.

Cavendish forteller at han har skværet opp med Sagan. Dimension Data-rytteren tror kritikken kommer som et resultat av oppførselen hans fra tidligere år.

– Som 32-åringen bærer jeg børen av holdningene min som unggutt. Dessverre vil dette alltid henge ved meg og jeg må alltid håndtere folks personlige meninger.

– Jeg går glipp av rittet som karrieren min er bygget på. Dessverre skjer slike ting i sykling, i en kaotisk spurtfinale, men det er intet ondt blod mellom meg og Peter. Vi er venner, han sa unnskyld etterpå og ringte med på kvelden også. Det er en slik mann han er.