Cavendish spurtslo Kristoff i California

Nordmannen måtte ta til takke med tredjeplass på avslutningsetappen.

VANT: Mark Cavendish hadde ingen bedre etappeplasseringer enn en 29. plass fra årets Tour of California før den siste etappen. Her fra da han ble kåret til den mest aggresive rytteren etter den fjerde etappen. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
VANT: Mark Cavendish hadde ingen bedre etappeplasseringer enn en 29. plass fra årets Tour of California før den siste etappen. Her fra da han ble kåret til den mest aggresive rytteren etter den fjerde etappen. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Etter seieren på lørdagens etappe, var det en ny mulighet for Alexander Kristoff (Katusha) på den åttende og avsluttende etappen i Tour of California.

I den forventede massespurten tok Katusha kontroll på de to siste kilometerne, men til tross for et tilnærmet perfekt opptrekk var det Mark Cavendish (Dimension Data) som tok etappeseieren.

Briten lå lenge side ved side med Peter Sagan (Tinkoff) og Kristoff, men dro fra på de siste meterne. Dermed tok han sin første seier i årets utgave av det amerikanske rittet og sin fjerde seier for sesongen.

Sagan ble nummer to på etappen, mens Kristoff ble henvist til tredjeplassen.

Kontroll på syvmannsbruddEn ganske så paddeflat etappe, som hadde både start og målgang i Sacramento, ble avsluttet med tre runder à 3,5 kilometer i delstatshovedstaten i California. 

Et brudd bestående av syv ryttere ble etablert tidlig på den 138 kilometer lange avslutningsetappen. Robin Carpenter (Holowesko-Citadel), Christopher Jones (UnitedHealthcare), Taylor Sheldon (Jelly Belly p/b Maxxis), Krists Neilands (Axeon Hagens Berman), Emerson Oronte (Rally Cycling), Alan Marangoni (Cannondale) og Jake Kelly (Team Wiggins) var de syv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer