Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish til angrep på «kamikaze-spurter»

- Han lager kaos hver gang, sier han om rivalen.

KAMIKAZE: Romain Feillu (helt til venstre) får passet påskrevet av Mark Cavendish (nummer to fra høyre) etter gårsdagens spurtoppgjør i Tour de France. Tyler Farrar (midten) vant.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
KAMIKAZE: Romain Feillu (helt til venstre) får passet påskrevet av Mark Cavendish (nummer to fra høyre) etter gårsdagens spurtoppgjør i Tour de France. Tyler Farrar (midten) vant.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg fjerde etappe i Tour de France-studio kl. 13!

(Dagbladet): Mark Cavendish kalte Thor Hushovd en gentleman etter den begivenhetsrike tredjeetappen av Tour de France i går, men andre ryttere er han mindre fornøyd med.

Cavendish og HTC mistet posisjonene i spurten da feltet gikk gjennom den siste venstresvingen, og til tross for at Cav kjørte seg opp til en femteplass, var han forbannet på Vacansoleil-rytter Romain Feillu etter løpet.

- Jeg kjempet med José Rojas (Movistar) i den siste svingen, da «Kamikaze-Feillu» kom flyvende. Han lager kaos i hver eneste spurt, sier Cavendish, ifølge Telegraph.

- Spør alle spurterne hvem som lager kaos - kanskje et par av Garmin-gutta vil svare meg - men de fleste vil si Feillu. Han tok meg ut i den siste svingen, sier HTC-rytteren.

Advarer kritikerne
Franske Feillu ble nummer to bak Thor Hushovds lagkamerat Tyler Farrar, som dro nytte av et perfekt Garmin-opptrekk i går.

PROFILEN: Kupert til siste slutt, og en hard avslutning opp til Mur-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO
PROFILEN: Kupert til siste slutt, og en hard avslutning opp til Mur-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO Vis mer

Femteplassen til Cavendish betyr likevel 22 viktige poeng i kampen om den grønne trøya, og den karismatiske sprinteren advarer dem som tror han er ute av form eller ute av dansen.

- Jeg trodde jeg skulle velte, jeg var sikker på at jeg var på vei ned. Jeg var 40 meter bak på vei ut av den siste svingen, og hadde null fart. Så tråkket jeg for fullt, hentet inn 40 meter, og tok poeng sammen med de fire første. Det viser formen min, sier han.

- Noen vil avskrive meg som de alltid gjør, noen vil avskrive laget mitt, men du skal være veldig uvitende for å gjøre det nå, sier Cavendish.

Takket Hushovd
Hendelsen mellom Cavendish og Thor Hushovd oppsto før den innlagte spurten omtrent halvveis på gårsdagens etappe.

Hushovd så ut til å presse seg inn mot Cavendish, og briten svarte med å stange med hjelmen og på den måten dytte nordmannen unna igjen. De kjempet da om tredjeplassen i hovedfeltet etter at fem ryttere i brudd hadde passert noen minutter tidligere.

Cavendish var førstemann over streken av rytterne i feltet og fikk dermed ti poeng som nummer seks, mens Hushovd ble nummer tolv og fikk fire poeng.

Etter målpassering ble det imidlertid kunngjort at begge ble fratatt poengene de kapret på den innlagte sprinten.

- Hvis ikke vi kan hindre hverandre på den måten, må de begynne å følge med hele veien. Jeg kan si at jeg kan bli diska, men ikke Cavendish, for han gjorde heller ingen feil, sa Hushovd før han møtte juryen.

Cavendish fikk med seg utspillet fra Hushovd, og takket via Twitter:

- Hørte akkurat at Thor har tilbudt seg å ta straffen alene. For en ekte gentleman. Jeg regner med at det ikke endrer en dritt, riktignok. Men takk skal du ha, skrev «Cav».

Feillu-feide
Forholdet mellom nordmannen og mannen fra Isle of Man har vært kjøligere enn det var etter etappen i går, men det kan i så fall se ut som om Romain Feillu har tatt over rollen som Cavendish' største rival og hatobjekt.

Det hjelper neppe at franskmannen uttalte seg lite smigrende om HTC-rytteren i en fransk avis i går:

- Han har en stor svakhet - den arrogante oppførselen sin mot alle, sa Feillu.

KUPERT: Starten går i Lorient. Philippe Gilbert fyller forøvrig 29 år i dag.Illustrasjon: ASO
KUPERT: Starten går i Lorient. Philippe Gilbert fyller forøvrig 29 år i dag.Illustrasjon: ASO Vis mer