Cavendish tok med datteren på seierspallen

- Jeg ville virkelig vinne for henne.

FAMILIEBESØK: Mark Cavendish hadde besøk av både kjæresten Peta Todd og datteren Delaila i Fano. Briten tok med seg datteren på podiet etter at han vant den femte etappen av årets Giro d'Italia.Foto: AFP PHOTO /LUK BENIES/NTB scanpix
FAMILIEBESØK: Mark Cavendish hadde besøk av både kjæresten Peta Todd og datteren Delaila i Fano. Briten tok med seg datteren på podiet etter at han vant den femte etappen av årets Giro d'Italia.Foto: AFP PHOTO /LUK BENIES/NTB scanpixVis mer

Sky-laget styrte Mark Cavendish inn til en enkel seier på torsdagens 5. etappe av Giro d'Italia.

Cavendish var satt i en strålende posisjon da det var igjen 500 meter. Da er briten fra Isle of Man en hard mann å slå.

Matthew Goss var den eneste som bød opp til dans, men australieren hadde heller ingen sjanse da Cavendish satte ordentlig fart på spurtbeina. Cavendish og Goss ble også nummer én og to under fjorårets VM. For tiden er de nok verdens to beste spurtere.

Vel i mål ble Manx-ekspressen tatt imot av kjæresten Peta Todd og datter Delaila, som også var med på podiet.

- Kjæresten min Peta og min lille jente Delilah er her. Det er ingenting i verden som slår det å holde sitt eget barn, sitt lille jentebarn. Jeg var så glad for å kunne holde henne. Jeg ville virkelig vinne for henne, sier Cavendish til TV 2 etter målgang.

Nordmannen Alexander Kristoff stivnet en anelse på oppløpet, men kom seg igjen inn blant de ti beste. Denne gangen ble det 6.-plass på Katjusja-rytteren.

BMCs Thor Hushovd ble hektet av hovedgruppen da det sto igjen rundt tre mil. Han kom seg ikke opp igjen og var ikke med da spurten gikk.

Litaueren Ramunas Navardauskas beholdt den rosa sammenlagttrøya.

Torsdagens etappe var 209 kilometer og gikk mellom Modena og Fano.

Fredag venter 210 kilometer mellom Urbino og Porto Sant'Elpidio.

(NTB)