Tour de France 2018:

Cavendish ute av Tour de France

Rakk ikke tidsfristen på den 11. etappen.

FERDIG: Mark Cavendish klarte ikke tidsfristen på tourens 11. etappe. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock
FERDIG: Mark Cavendish klarte ikke tidsfristen på tourens 11. etappe. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Korte etapper i fjellene betyr trøbbel for spurterne. Alt dreier seg om å rekke tidsfristen på etappen. På tourens 11. dag var grensa på 31 minutter og 27 sekunder etter at vinner Geraint Thomas trillet over målstreken.

Mark Cavendish (Dimension Data) var en av rytterne som ikke klarte det. Allerede ved foten av siste stigning var briten sistemann på veien, og uten hjelperyttere. På toppen av bakken og over målstreken var 33-åringen en time, fem minutter og 32 sekunder etter Thomas.

Hans opptrekker Mark Renshaw var i mål en stund før kapteinen, men også australieren røk ut på tidsfristen.

Slik gikk det også med spurteren og opptrekkeren til Katusha-Alpecin. Marcel Kittel var over elleve minutter bak den tillatte tidsgrensa.

Touren så ut til å få en bitter slutt for den yngre tyskeren, Rick Zabel. 24-åringen krysset målstreken 31 minutter og 32 sekunder etter Geraint Thomas, og var dermed fire sekunder for sent ute. Men ettersom unggutten var så nære, lot kommissærene ham fortsette Tour de France.

Alle nordmenn fortsatt med

Med Cavendish ute betyr det trolig friere tøyler for Edvald Boasson Hagen, som kom over målstreken 27 minutter og 25 sekunder etter vinneren. Alexander Kristoff fulgte i samme gruppe som Dimension Data-rytteren.

Tour-debutant Amund Grøndahl Jansen slapp med skrekken på gårsdagens etappe, da han sammen med kaptein Dylan Groenewegen var 28 sekunder foran tidsgrensen.

Onsdag gikk det bedre med nederlenderen, som har nordmannen som en viktig hjelper for å komme seg gjennom fjellene. De var til slutt 29:22 bak vinneren, og dermed blant de siste rytterne som fikk fortsette Tour de France.

Marcel Sieberg var sistemann, noen sekunder bak Grøndahl Jansen sin gruppe.

DISKET FOR DETTE: Peter Sagan albuet Mark Cavendish under dagens etappe av Tour de France. Sagan ble disket i etterkant av rittet. Video: Eurosport Vis mer

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer