Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendish ute av Touren

Hushovd slipper superspurteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg 15.etappe direkte på Dagbladet.no fra kl.14!

(Dagbladet.no): Mark Cavendish trekker seg fra resten av årets Tour de France, melder BBC.


Columbia-rytteren, som har tatt fire suverene etappeseire i årets Tour, dropper fjellene og vil heller satse på forberedelsene til årets OL i Beijing.

Briten slet under gårsdagens etappe , og måtte slippe hovedfeltet med Thor Hushovd i den den siste fjerdekategori-stigningen like før mål.


Dette betyr at Hushovd slipper hvertfall én sterk konkurrent i kampen om den grønne trøya. Cavendish ligger for øyeblikket to plasser bak nordmannen på en fjerdeplass.

Oscar Freire virker imidlertid å ha full kontroll på poengseieren, han leder med 47 poeng på Hushovd.

Erik Zabel er nummer tre, fem poeng bak Grimstad-gutten.


Mark Cavendish har markert seg som feltets klart beste spurter i årets Tour, men velger altså nå å ikke slite seg gjennom Alpe-eventyret som begynner i dag.

image: Cavendish ute av Touren
FERDIG: Mark Cavendish har tatt fire etappeseire i årets Tour de France, men nå som Alpene venter rytterne, velger han heller å hvile til OL i Beijing. Foto: EPA/SCANPIX
FERDIG: Mark Cavendish har tatt fire etappeseire i årets Tour de France, men nå som Alpene venter rytterne, velger han heller å hvile til OL i Beijing. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!