Cavendish vant, Pellizotti leder

- Blir vanskelig å fortsette i rosa.

Mark Cavendish var suveren i spurten på den 181 kilometer lange 4.-etappen i Giro dItalia tirsdag, og Franco Pellizotti fortsetter i rosa ledertrøye.

Cavendish kjørte over mål på 4.49.09. Han var helt suveren i spurten og vant etappen foran Robert Forster og mandagens vinner, Daniele Bennati.

Cavendish vant sin sjette seier i år, men det var hans aller første seier i et etapperitt. Bennati dro opp spurten, men Cavendish dro forbi ham med Forster på hjul 100 meter før målstreken.

- Laget mitt jobbet virkelig godt i dag slik at jeg kunne beholde sammenlagtledelsen. Jeg innser at det kan bli vanskelig å fortsette i den rosa trøya etter onsdagens etappe, men jeg skal ikke gi fra meg ledelsen uten kamp, sa Pellizotti.

Tirsdagens etappe gikk veldig bra til spurten startet. Da gikk ti ryttere i asfalten i en dramatisk avslutning av rittet, men velten var ikke så stygg som den som skjedde mandag, da flere ryttere må trekke seg, blant dem Bradley McGee.

Giro dItalia fortsetter onsdag med en 203 kilometer lang etappe som har en temmelig kraftig stigning mot slutten.

(NTB)

BRITISK SEIER: Mark Cavendish slo alle i spurten, og kunne trygt strekke armene i været. For en måned siden vant han fordi konkurrent Tom Boonen jublet for tidlig. Foto: BETTINI/EPA/SCANPIX
BRITISK SEIER: Mark Cavendish slo alle i spurten, og kunne trygt strekke armene i været. For en måned siden vant han fordi konkurrent Tom Boonen jublet for tidlig. Foto: BETTINI/EPA/SCANPIX Vis mer
Cavendish vant, Pellizotti leder