Cavendish vant uten hjelp fra lagkamerater

- Vi får håpe vi klarer å finne hverandre bedre senere, sier Boasson Hagen.

VINNEREN: Mark Cavendish spurtet inn til seier på egenhånd under den andre etappen av Tour de France.  Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix
VINNEREN: Mark Cavendish spurtet inn til seier på egenhånd under den andre etappen av Tour de France. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): På gårsdagens førsteetappe i Tour de France kjempet Edvald Boasson Hagen som en løve om seieren, men måtte gi tapt da han ikke hadde mer å gi under spurten. På dagens etappe hadde nordmannen først og fremst én oppgave - å hjelpe verdensmester og lagkamerat i Sky, Mark Cavendish, til etappeseier.

Snaut kilometeren før mål kikket nordmannen etter Cavendish som lå like bak. Boasson Hagen fikk ikke gjort stort nytte for seg som opptrekker, men Mark Cavendish gjorde likevel jobben, og vant spurten like foran André Greipel. Goss, Veelers, Petacchi  og Sagan fulgte på plassene bak.

- Det ble så utrolig hektisk, og jeg mistet Edvald og Eisel. Da måtte jeg bare kjøre for meg selv, og det gikk jo bra, sier Cavendish i seiersintervjuet.

TRØKK I PEDALENE: Mark Cavendish og Andre Greipel kjemper om seieren. Foto: AP Photo/Laurent Rebours/NTB scanpix
TRØKK I PEDALENE: Mark Cavendish og Andre Greipel kjemper om seieren. Foto: AP Photo/Laurent Rebours/NTB scanpix Vis mer

- Jeg sa til Edvald fem kilometer fra mål at han kunne gå på egenhånd, sier Mark Cavendish.

Vinneren var ikke misfornøyd med jobben Edvald Boasson Hagen gjorde underveis.

- Han er fantastisk. Han er alltid der og ser etter meg. Han er dedikert, helt til slutten, sier Cavendish.

Vanskelig SKY var uorganiserte og ikke samlet i spurten, og Boasson Hagen fikk altså ingen mulighet til å hjelpe sin lagkamerat. Likevel tok Mark Cavendish sin 21. etappeseier totalt i Tour de France. Boasson Hagen endte på 19. plass, og Fabian Cancellara beholdt den gule ledertrøyen etter etappen.

- Det var i overkant hektisk. Det var godt gjort at han klarte å komme fram, vi mistet hverandre der. Han klarte det uten så mye av min hjelp i dag, så det var godt gjort. Vi får håpe vi klarer å finne hverandre bedre senere, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter etappen.

Tre mann i brudd Etter snaut 30 km av dagens etappe var det tre mann som kjørte hardt i front. Anthony Roux (FDJ), Christophe Kern (Europcar) og Michael Mørkøv (Saxobank) gikk i brudd, og ledet på det meste med over åtte minutter ned til hovedfeltet.

I kampen om den grønne trøya var det 13 poeng å kjempe om bak de tre i brudd. Matthew Goss var først av spurtkanonene, og sikret seg 13 poeng. På plassene bak fulgte Mark Renshaw, Mark Cavendish og Peter Sagan.

Kern og Mørkøv ble tatt igjen av hovedfeltet snaut fire mil før mål, mens Roux holdt en knapp ledelsen fram til det gjenstod 14 kilometer av etappen. Det var sterkt av Anthony Roux med tanke på velten han hadde på gårsdagens etappe, og det var tydelig at franskmannen hadde vondt i sitt venstre håndledd i dag.

Danske Mørkov var først opp den eneste stigningen på den 207 kilometer lange etappen, og fikk med seg det eneste klatrepoenget som ble utdelt. Han har fortsatt den prikkete trøya, og har tatt fire klatrepoeng i årets TdF.