SATSER PÅ TO FRONTER: Mark Cavendish satser på å fullføre Tour de France og regner med at det ikke vil gå på bekostning av innsatsen i OL.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Dejong
SATSER PÅ TO FRONTER: Mark Cavendish satser på å fullføre Tour de France og regner med at det ikke vil gå på bekostning av innsatsen i OL.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter DejongVis mer

Cavendish vil ha i pose og sekk

Full satsing på både Touren og OL.

Verdensmester Mark Cavendish er overbevist om at neste års Tour de France-løype ikke står til hinder for suksess i OL på hjemmebane seks dager etter Paris-avslutningen.

Tour de France avsluttes tradisjonen tro Champs-Élysées 22. juli neste år. Da håper det britiske spurtkanonen på å greie det ingen andre har maktet tidligere; å ta sin fjerde seier på rad foran Triumfbuen i paradegata.

28. juli har Cavendish gull i blikket på startstreken i London-OL.

- Jeg skal sykle til Paris (fullføre etapperittet). Jeg tror de fleste som er favoritter til OL-gull, kommer til å delta i Tour de France. Dermed skal ikke det gi meg noe dårligere utgangspunkt, sa Mark Cavendish i forbindelse med presentasjonen av 2012-løypen i Frankrike.

- Jeg blir nødt til å fullføre Tour de France om jeg skal kunne vinne på Champs-Élysées. Så er det seks dager til OL. Sånn er det bare. Jeg må bare gjøre mitt beste i fire uker.

Den kommende Sky-rytteren har fra før 20 etappeseirer i verdens mest prestisjefylte etapperitt på sykkel. Sist sommer vant briten poengkonkurransen (grønn trøye) i rittet for første gang.

To måneder senere ble han første britiske landeveisverdensmester på 46 år.

Sky-laget vil også satse på sammenlagtseier til Bradley Wiggins i neste års Tour de France. Ambisjonene er skyhøye i laget. Siste mannskap som vant både gul ledertrøye og grønn poengtrøye var tyske Telekom i 1997 (Jan Ullrich og Erik Zabel).

Norske Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug blir lagkamerater med Cavendish og Wiggins i Sky neste år.

(NTB)