ØYNER VM-TRØYA: Mark Cavendish (t.v) ønsker å vinne VM i København. Her med en annen av favorittene til å vinne, Fabian Cancellara. Foto:  Arnt E. Folvik / Dagbladet
ØYNER VM-TRØYA: Mark Cavendish (t.v) ønsker å vinne VM i København. Her med en annen av favorittene til å vinne, Fabian Cancellara. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

Cavendish vil snappe VM-trøya fra Hushovd

Øyner seier i København.

LES OGSÅ: Thor drømmer on ny VM-triumf.

Den britiske spurtkanonen Mark Cavendish ser på VM i København som sin beste mulighet til å ikle seg den regnbuefargede trøya.

Dermed er de norske syklistene med regjerende verdensmester Thor Hushovd i spissen advart.

Cavendish, som har vunnet VM på bane i grenen Madison, mener at hvis han får med seg et sterkt britisk lag til å støtte seg vil de andre nasjonene få problemer på fellesstarten i VM. Han viste konkurrentene ryggen flere ganger da han sikret seg poengtrøyen i årets Tour de France.

- Jeg tror at med det laget jeg kan få med meg og med den løypa som er i Danmark, så vil dette være min beste mulighet i karrieren til å vinne et VM-gull, sa 26-åringen i et intervju med BBC.

- Løypa er ikke helt flat, men likevel ganske flat. Det er en teknisk løype så vi må ligge mye oppe i front. Vi kan dra dit med et sterkt lagt og være storfavoritter til å vinne, sa Cavendish.

Årets sykkel-VM går av stabelen i den danske hovedstaden fra 19.-25. september.

Cavendish opplyste at han har bestemt seg for hvilket lag han skal sykle for neste sesong, men at han ikke ville gå ut med dette ennå. HTC-rytteren er blant annet ønsket i Sky-laget og bli lagkamerat med Edvald Boasson Hagen.

(NTB)