VERBALT FYRVERKERI: Mark Cavendish knuste motstanderne i spurten på dagens etappe. Så serverte han et typisk Cavendish-show i intervjuene utover kvelden. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix
VERBALT FYRVERKERI: Mark Cavendish knuste motstanderne i spurten på dagens etappe. Så serverte han et typisk Cavendish-show i intervjuene utover kvelden. Foto: Christophe Ena, AP/ScanpixVis mer

Cavendish ville ikke snakke om mentale problemer

- Da kommer vi oss ikke herfra i kveld.

CAP FREHEL/OSLO (Dagbladet): Mark Cavendish viste styrke da han vant dagens etappe i Tour de France. For selv om han var favoritt på forhånd ble det en tøff avslutning på en hektisk etappe.

Og kontroversielle «Cav» fornektet seg ikke i intervjuene etterpå.

Han var kjapt ute i TV-intervjuene rett etter målpassering, der han beskyldte arrangørene for å ha endret Touren for å hindre ham og laget hans - HTC Highroad - i å dominere spurtene som de har pleid å gjøre.

Han skjelte også ut tidligere lagkamerat André Greipel for å kjøre på ham i innspurten.

-  Jeg måtte slippe meg tilbake, og da trodde jeg spurten var over for meg. Men da det nærmet seg mål tenkte jeg at jeg bare får prøve å sikre noen poeng, og heldigvis vant jeg selv om det var veldig, veldig hardt, sa Cavendish.

Spurte om utslett Da han seinere holdt pressekonferanse med noen journalister i en buss og andre via videolink til pressesenteret, fortsatte Cavendish-showet.

Han skjelte ut en journalist som konfronterte Cav med at poengleder Rojas beskyldte ham for å hindre ham på mellomsprinten. Da Cavendish ble gjort oppmerksom på at det var Petacchi beskyldningene egentlig var rettet mot, truet han journalisten med søksmål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen reporter ble spurt:

- Hvordan går det med utslettet ditt?

Hedret død hund Han ble også konfrontert med et fransk TV-intervju han ga nylig, der han pekte på hodet sitt og sa: «De fleste problemene mine sitter her inne.»

- Hvis vi går inn på det, kommer vi oss ikke ut herfra i kveld. Men det er det som får meg til å tenne. Det er sånn det er bare. Heldigvis har jeg bra folk rundt meg som holder meg normal.

Cavendish er imidlertid ikke bare en hissigpropp. Han viste seg også fra sin myke side og tilegnet seieren til hunden hans, som han i går kveld fikk vite at var død.

- Jeg vil dedisere seieren til Amber. Hun var ungen min, sa Cavendish i kveld.

Takker juryen Utover kvelden har han fortsatt å servere gullkorn på Twitter-siden sin:

«Jeg må si jeg føler meg velsignet når jeg ser en konsekvent linje i juryavgjørelsene. Har sluttet å synes synd på meg selv. Virkelig, takk,» skriver han i en kommentar til at Jose Joaquin Rojas og Tom Boonen ble fratatt poengene på mellomspurten for å ha hindret Cavendish.

Litt seinere fulgte han opp med denne:

«Vær så snill, det har ikke noe å si om du er en journalist, en fan eller noen annen. Jeg synes at å banke på hoteldøra mi er ganske uakseptabelt. #notananimal»