Cavendish vraket til Tour de France

Mark Cavendish er sønderknust etter at han ble vraket til sommerens Tour de France. 34-åringen har vunnet hele 30 etapper av verdens største sykkelritt.

VRAKET: Mark Cavendish blir ikke å se på sykkelsetet i årets Tour de France.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VRAKET: Mark Cavendish blir ikke å se på sykkelsetet i årets Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Briten er utelatt fra troppen til Team Dimension Data. Dermed går Tour de France uten Cavendish for første gang på tolv år.

- Hva kan jeg si? Jeg er fullstendig knust. Som jeg alltid har gjort i min karriere, har jeg sørget for at formen min er på topp nå, skriver Cavendish på Twitter.

Kun Eddy Merckx har vunnet flere etapper enn briten i Tour de France-historien. Belgieren noterte seg for 34 etappeseire i sin aktive karriere.

Cavendish forrige etappeseier i rittet kom i 2016. Da vant han fire etapper. I 2011 sikret han seg den grønne poengtrøyen.

- Min form har nesten alltid sørget for at jeg har oppfylt mine mål, særlig i det flotte rittet Tour de France der mine 30 seire har definert min karriere, fortsetter 34-åringen.

Med Cavendish utelatt er det ventet at Giacomo Nizzolo blir Team Dimension Datas spurtkort på de flate etappene. Edvald Boasson Hagen er ikke overraskende med i troppen til det sørafrikanske sykkellaget.

Tour de France starter 6. juli og avsluttes 28. juli.