Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cavendishs fremtid bestemt

– Mark har hatt stor innflytelse på dette laget, sier lagsjef.

FORLENGER: Mark Cavendish blir værende i Dimension Data i 2019. FOTO: Getty/Tim de Waele.
FORLENGER: Mark Cavendish blir værende i Dimension Data i 2019. FOTO: Getty/Tim de Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Mark Cavendish forlenger avtalen med Team Dimension Data. Kontraktforlengelsen kommer etter en vanskelig sesong preget av sykdom og tilbakefall.

Den 33-årige briten knytter seg til det sørafrikanske WorldTour-laget med ytterligere en sesong. Nyheten om Cavendishs forlengelse kommer en drøy måned etter bekreftelsen om at Edvald Boasson Hagen også blir værende i laget.

– Mark har hatt stor innflytelse på dette laget etter at han sluttet seg til oss i 2016. Man glemmer ikke hans etappeseire, hans gule og grønne trøyer i Tour de France, sier lagets manager, Douglas Ryder.

Cavendish står med kun sin ene seier fra Dubai Tour i 2018. Den tidligere verdensmesteren og Milano-Sanremo-vinneren startet Tour de France, men måtte kaste inn håndkleet på den 11. etappen der han havnet utenfor tidslimiten. Cavendish fikk derfor ikke bygget videre på sin fantastiske statistikk i touren der han står med 30 etappeseire.

Dimension Data har vært aktive på overgangsmarkedet denne høsten. Laget har sikret seg signaturen til nordmannen Rasmus Tiller (Joker-Icopal), Roman Kreuziger (Mitchelton Scott), Michael Valgren (Astana), Lars Bak (Lotto Soudal), Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida), Danilo Wyss (BMC Racing Team) og den raske italieneren Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Saken er levert av procycling.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!