Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cazorla-magi og «The Ox»-dobbel sikret Arsenal-seier

Tok tilbake serieledelsen.

ENKEL JOBB: Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain hadde ingen vanskelig jobb med å lobbe inn 1-0 etter å ha blitt spilt igjennom av Santi Cazorla. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB scanpix
ENKEL JOBB: Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain hadde ingen vanskelig jobb med å lobbe inn 1-0 etter å ha blitt spilt igjennom av Santi Cazorla. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Arsenal-Crystal Palace 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Det var nærmest et kulturkrasj da Crystal Palace gjestet Arsenal i kveld.

Et ballbesittende hjemmelag hadde fire ganger så mange pasninger som Palace i førsteomgang, og Mesut Özil og Santi Cazorla hadde alene flere pasninger enn bortelaget til sammen i løpet av de første 45.

TOMÅLSSCORER: Det var Alex Oxlade-Chamberlain sin dag i dag. Her setter han inn sitt og Arsenals andre mål for dagen. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Det var Alex Oxlade-Chamberlain sin dag i dag. Her setter han inn sitt og Arsenals andre mål for dagen. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB scanpix Vis mer

Etter full tid sto Arsenal med 785 pasninger mot Palace sine 273. 

Men det er ikke antall pasninger som teller i fotballkamper, og til pause kunne Crystal Palace gå fornøyde til pause på stillingen 0-0.

En annen god nyhet for hjemmelaget var at Jonathan Parr var tilbake etter skaden han pådo seg i FA-cupen forrige helg. 

- Vi er ikke fornøyd med slik vi fremstår i dag. Vi kunne klart å få 0-0 i dag dersom vi hadde holdt oss mer fokusert, men vi er ikke tøffe nok med ball, sier Jonathan Parr til TV 2 etter kampen.

God 2. omgang for Arsenal Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før Arsenal fikk uttelling i den andre omgangen, for ikke før det var spilt to minutter av den, lå ballen i nettet.

Cazorla, som sto med fire mål på de siste tre kampene før dagens kamp, bestemte seg for å være servitør, og la en perfekt ball i retning Oxlaide-Chamberlaine. Hurtigvingen var iskald foran mål, og lempet ballen i en fin bue bak en utspilt Speroni i Palace-buret. 

Bare minuttet etter fikk Crystal Palace en gedigen sjanse til å utligne, men Sczcesny sto godt plassert og reddet Jeromes heading fra kloss hold mesterlig med beina. 

«The Ox» tomålsscorer Istedenfor fortsatte Arsenal kjøret mot Crystal Palace sitt mål, og hjemmelaget ga seg ikke med én scoring. Det gjorde heller ikke «The Ox», som satte inn sitt andre og økte til 2-0 etter halvspilt andreomgang.

Dermed tok Arsenal tilbake serieledelsen de mistet de Manchester City forrige runde. Det spørs imidlertid hvor lenge de klarer å holde på den denne gang, for City kan med seier over Chelsea i morgen klatre over Arsenal.

City møter Chelsea til dyst i morgen klokka 21.00. 

Crystal Palace ligger på sin side rett over nedrykksstreken med sine 23 poeng, og det er et rotte-race i bunn akkurat nå. Fulham ligger på siste med 19 poeng, mens Stoke på 11. har 24 poeng. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!