CBS: Armstrong ville kjøpe seg fri med 28 mill.

La penger på bordet før innrømmelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag satte Lance Armstong seg i skinnstolen hos Oprah Winfrey.

Med innrømmelsen åpner han dørene for en rekke søksmål.

Den største regninga kan komme fra det amerikanske justisdepartementet, som vurderer å bli med på Floyd Landis' varslersøksmål. Det omhandler svindel mot US Postal Service de årene byrået sponset Armstrongs sykkellag med flere hundre millioner kroner.

I natt melder den amerikanske TV-kanalen CBS at Armstrong har prøvd å kjøpe seg ut av klisteret hos justisdepartementet og US Postal.

600 mill. i formue 41-åringen skal ha tilbudt fem millioner dollar, omlag 28 mill. kroner, for å unngå å bli rammet av et statlig søksmål. Armstrong skal ifølge New York Times være god for 600 mill. kroner. Han tilbød seg også å være vitne i en føderal etterforskning.

Svaret Armstrong fikk: Nei og atter nei. Ifølge CBS' kilder var tilbudet fra Armstrong langt fra tilstrekkelig.

Varslersøksmålet er bare ett av mange Armstong møter framover. Et Dallas-basert selskap krever titalls millioner dollar i bonus betalt tilbake, mens Sunday Times vil ha tort, svie og ni millioner kroner fordi avisa måtte betale oppreisning til syklisten.

I tillegg kan Oprah-praten føre til at atleten blir siktet for falskt vitnemål, han har vitnet i retten på at han aldri har brukt doping.

Det er foreløpig ikke kjent akkurat hva Armstrong sa til Oprah Winfrey på hotellet i Dallas mandag, annet enn at han innrømmet doping.

Trollbundet - Jeg tror hele intervjuet var vanskelig for Lance Armstrong. Han tilsto ikke på den måten jeg hadde regnet med. Det overrasket meg og teamet. Vi ble trollbundet og revet med av noen av svarene. Jeg hadde forberedt meg godt, jeg leste rapportene og bøkene, så 60 Minutes-innslagene, Jeg kom inn med 112 spørsmål, og stilte så mange som jeg kunne, sier Winfrey.

Ingen advokater var til stede under intervjuet, og det internasjonele antidopingbyrået krever WADA at Armstong skal tilstå på nytt under ed.

- Han må følge en bestemt plan, og det innebærer ikke å snakke med en talkshow-vert, sier WADA-sjef David Howman til AP.

Armstrong ble i fjor høst strippet for sju tour-titler og utstengt fra all olympisk idrett på livstid etter at USADA la fram sine bevis. Den gangen ga Armstrong opp kampen mot anklagene - uten å innrømme skyld.

Innrømmelsen hos Oprah går direkte på TV i Norge på Discovery Channel og TLC i to deler, kl. 03 natt til fredag og lørdag. Sendingen streames også direkte på Oprahs nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer