Cech-brøler ga Arsenal seieren

Gallas matchvinner mot gamleklubben.

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): Arsenal - Chelsea 1-0.

Manchester United fikk låne toppen av Premier League i tre knappe timer før Arsenal var tilbake i tet.

Chelsea kom til Emirates med fire strake borteseire uten baklengs friskt i minne, men Petr Cechs generaltabbe før pause stoppet den sterke rekka.

Tidligere Arsenal-spiller Ashley Cole var tilbake på Emirates for første gang siden den svært upopulære overgangen til Chelsea, og ble pepet ut fra start. Ironisk nok var det mannen som gikk motsatt vei den gangen Cole dro, William Gallas, som ordnet vinnermålet da Cech feilet.

- Petr Cech er en stor keeper, slike ting skjer også med de beste. Jeg er skuffet og det er jeg sikker på at Cech er også, sier en skuffet Chelsea-manager Avram Grant til Dagbladet-no etter kampen.

Arsenal-manager Arséne Wenger var stolte av det unge mannskapet sitt.

- Dette var en perfekt respons fra spillerne etter tapet i Middlesbrough. Stemningen i denne gruppa er helt utrolig, lagånden er fantastisk, sier Wenger.

Nesten selvmål

AV SINE EGNE: Skal man ha det. Petr Cechs ansiktsuttrykk sier vel det meste om keeperens opptreden i forkant av Gallas\' vinnermål. Foto: REUTERS/SCANPIX
AV SINE EGNE: Skal man ha det. Petr Cechs ansiktsuttrykk sier vel det meste om keeperens opptreden i forkant av Gallas\' vinnermål. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Emmanuel Adebayor kom seg til skudd i ålreit posisjon etter ti minutter, men blåste ballen over.

Like etter var det nesten komi-kveld i Chelsea-forsvaret, da samme Adebayor pustet en stresset Alex i nakken.

Chelsea-stopperen valgte å forsøke en heading tilbake til Petr Cech i målet - men han var på vei ut for å hjelpe til. Dermed gikk ballen i en fin bue over den utspilte keeperen, men heldigvis for Alex, like utenfor.

Etter tretten minutter prøvde Shaun Wright-Phillips seg fra langt hold, men burde nok heller ha prøvd å spille fram Joe Cole på sin venstre i det som var en god overgangsmulighet.

Andrej Sjevtsjenko startet på topp for Chelsea i Didier Drogbas skadefravær, og han overrumplet nesten Manuel Almunia med et kjapt skudd fra distanse etter en halvtime.

Almunia så ut som han tenkte på noe helt annet, men fikk likevel småklønet ballen unna.

Cech-tabbe ga scoring

Ashley Cole fikk den ventede pipekonserten fra første sekund, og det var ampert ellers ute på banen også.

Cech-brøler ga Arsenal seieren

Tøffe taklinger endte stadig i smått håndgemeng, og dommer Wiley måtte ned i kortlomma hele ni ganger.

Så, på overtid i første omgang, kom scoringen.

Petr Cech er av mange regnet som verdens beste keeper, men på Arsenal-corneren etter 47 minutter gjorde han en sjeldent stor feil.

Tsjekkeren feilberegnet totalt, og slo hull i lufta.

Bak ryggen hans ventet tidligere Chelsea-spiller William Gallas, og mohikanersveisen fikk den enkle oppgaven å sette inn ledermålet i det tomme buret.

Godt for Gallas, som gikk motsatt vei da Ashley Cole forlot Arsenal for rivalen.

Chelsea jobbet hardt for utlikningen etter pause, og etter et kvarter måtte Almunia hente fram en god redning da John Obi Mikel fyrte av med strak vrist fra seksten meter.

Kjempesjanse for Wright-Phillips

Emmanuel Eboue måtte også forlate banen med skade tjue minutter før slutt, og erstatteren Robin van Persie markerte seg umiddelbart med en skummel avslutning Petr Cech måtte gi retur på.

Kvarteret før slutt fikk Shaun Wright-Phillips en enorm mulighet til å utlikne.

Claudio Pizarro slo et innlegg mot Andrj Sjevtsjenko, men Gallas kom ukraineren i forkjøpet. Franskmannen fikk imidlertid bare stusset ballen videre, og bak lurte Wright-Phillips.

Helt alene på fem meter fikk den lille vingen fyre løs på volley, men han klarte ikke å treffe innenfor stolpene.

Skadet Terry

Mot slutten var egentlig Arsenal nærmest andrescoringen på et par kontringer, og Robin Van Persie fikk også korrekt offside-annullert et mål fem minutter før slutt.

Også Adebayor hadde en ball i nettet som ikke ble gjeldende.

Men det endte med nok en 1-0-seier i toppoppgjøret, og Arsene Wengers karer inntok dermed ligatoppen på ny.

- Liverpool er det laget som bør være mest skuffet etter dagens kamper. Jeg håper både Liverpool og Chelsea vil henge med fremover, for Premier League trenger det. Det er bare bra med tett kamp om tittelen, sier Arséne Wenger.

For Chelsea ble ettermiddagen ytterligere svartfarget av at John Terry måtte gi seg før pause, etter en stygg stempling signert Emmanuel Eboue.

Chelsea-manager Grant er bekymret for alle skadene.

- Jeg håper vi har Ballack tilbake til onsdagens ligacupkamp mot Liverpool. Arsenal spilte med sine beste i dag, mens vi har mange skader. Jeg føler vi fortjente mer, så ejg er skuffet.

AMPERT: Det var tøffe tak i kampen, og spillerne var i håndgemeng flere ganger. På overtid var det tilløp til slåssing mellom Ashley Cole og Cesc Fabregas.
SKADET: Et ekstra slag for Chelsea, John Terry måtte forlate banen i første omgang etter denne Eboue-stemplingen.
WUPS: Petr Cech bommer totalt på ballen, og William Gallas kan styre inn 1-0.