TABBE: Peter Cech har ikke hatt sin beste sesong i Premier League. Og i kveld måtte keeperen ta en ny scoring på sin kappe. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
TABBE: Peter Cech har ikke hatt sin beste sesong i Premier League. Og i kveld måtte keeperen ta en ny scoring på sin kappe. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Cech dummet seg ut like før slutt

Chelsea fikk bare med seg ett poeng mot bunnlaget Wigan.

(Dagbladet): Wigan-Chelsea 1-1 (0-0)

To minutter før full tid skulle Cech fange opp en enkel avslutning fra Rodallega. Istedenfor mistet han ballen rett i beina på Gomez som enkelt kunne sette inn utlikningen.

Like før hadde Wigan-manager Martinez kastet innpå det han hadde av tungt skyts. Med Rodallega og Di Santo på banen var det Wigan som styrte kampen mot slutten. Laget fikk blod på tann etter scoringen, og jaget tre poeng.

Da fløyta gikk jublet hjemmefansen som om de hadde vunnet kampen. Og det var et godt tegn på hvor mye den scoringen betyr for Wigan.

I STORFORM: Sturridge viste nok en gang i hvilken god form spissen er om dagen. Foto: AP Photo/Tim Hales
I STORFORM: Sturridge viste nok en gang i hvilken god form spissen er om dagen. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

- Vi forsvarte oss bra og jobbet bra. Vi produserte mer, og hadde ballen mer enn de hadde. På bakgrunn av prestasjonen følte vi at vi tapte to poeng i dag, sier Wigan-manager Martinez på TV 2 etter kampen.

Vakker scoring Daniel Sturridge har fått mye fortjent skryt denne sesongen, og i dag viste spissen hvorfor mange vil ha han på topp i det engelske landslaget så fort som mulig.

Et langt oppspill fra Cole havnet i beina på angriperen. Han tok ballen med seg ballen med venstrebeinet, og avsluttet i det neste øyeblikket med høyre. Ballen føk ned ved stolperota, og Al Habsi klarte ikke å forhindre scoring.

Vakkert av engelskmannen.

Målet kom etter at Chelsea var redusert til ti mann på banen da lampard måtte få behandlingen på sidelinjen for en blødende munn. Dette var forøvrig bortelagets eneste skudd på mål i den andre omgangen.

VISTE SEG FRAM: Stuirridge feiret på denne måten etter scoringen sin. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE
VISTE SEG FRAM: Stuirridge feiret på denne måten etter scoringen sin. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE Vis mer

- Vi hadde ballen nok og virket selvsikre og organiserte i den første omgangen, men kampen forandret seg i den andre omgangen hvor begge lag hadde sine sjanser, sa Villas-Boas på TV 2 etter kampen.

Minske forspranget Chelsea var i kveld ute etter å minske forspranget til de to Manchester-lagene på toppen av tabellen. Og kveldens motstander fikk hele 14 mål i sekken over to kamper mot Chelsea forrige sesong. I tilsvarende oppgjør ble det et 0-6 tap i fjor.

Med Lampard tilbake i startoppstillingen gikk Chelsea ut i en slags 4-3-3 formasjon, uten at laget skapte stort. Det var stort sett skudd fra distanse som preget bortelaget etter at Wigan tettet godt igjen bakover.

Bortelaget slet med å komme til de store sjansene, og hjemmelaget ble etter hvert farlige på kontringer. Drogba fikk omsider omgangens største sjanse da han fikk stå alene på bakerste stolpe, men dessverre for Chelsea gikk headingen til side for målet til Al Habsi.

Wigan yppet seg Wigan kom mer med i kampen, og hadde en god mulighet til å gå til pause med en sjokkledelse. Et innlegg gikk bak forsvarssfireren til Chelsea hvor Victor Moses dukket opp. Han prøvde å skli ballen i nettmaskene, men var akkurat litt for sent ute, og ballen trillet ut over linja.

- Vi må forstå hvor vi kommer fra, så det å spille slik vi gjorde i dag er sterkt. Det er en karakterstyrke at dette laget aldri gir opp, sa Martinez.

HADDE IKKE DAGEN: Drogba fikk to muligheter til å score, men tok ikke avre på sjansene. Foto: REUTERS/Phil Noble
HADDE IKKE DAGEN: Drogba fikk to muligheter til å score, men tok ikke avre på sjansene. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Andre omgang fortsatte som den første. Wigan var villige til å komme på kontringer, og kunne fort utliknet ved innbytter Di Santo. Etter litt klabb og babb rundet spissen Cech og skjøt mot det tomme buret. Der dukket imidlertid Ivanovic opp og fikk stanget ballen unna farlig område.

- Wigan var gode i dag og det var nok et rettferdig resultat til slutt, sa Villas-Boas.

ENKELT: Gomez kunne enkelt sette inn utlikningen etter at Cech ikke klarte å holde ballen. Foto: REUTERS/Phil Noble
ENKELT: Gomez kunne enkelt sette inn utlikningen etter at Cech ikke klarte å holde ballen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer