Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cech imponerte i hockeydebuten

Den mangeårige Chelsea- og Tsjekkia-keeperen Petr Cech fikk umiddelbar suksess etter skiftet fra fotball til ishockey.

Guildford Phoenix goaltender Petr Cech wears a helmet with a Chelsea emblem during the NIHL2 match at Guildford Spectrum Leisure Complex, Guildford.
Guildford Phoenix goaltender Petr Cech wears a helmet with a Chelsea emblem during the NIHL2 match at Guildford Spectrum Leisure Complex, Guildford. Vis mer

Søndag kveld debuterte han for Guildford Phoenix på nivå fire i engelsk ishockey. Der ble det 3-2-seier over Swindon Wildcats, og Cech spilte en helt sentral rolle.

Det sto nemlig 2-2 etter ordinær tid, og kampen måtte etter hvert avgjøres på straffeslag. Der avverget Cech to av Wildcats' forsøk, og han bidro dermed sterk til seieren.

- Jeg er overrasket over at jeg ikke var mer nervøs. Jeg visste ikke hva jeg kunne vente meg, så det var bra at kroppen min raskt kom i kampmodus, sier tsjekkeren ifølge Aftonbladet.

ØDEGAARD: Martin Ødegaard briljerte med spanskkunnskaper under dagens pressekonferanse på Ullevaal. Video: NTB Scanpix Vis mer

Cech nøt i mange år stor suksess som målvakt i Premier League. Han vant fire ligatitler, sju cuptitler og mesterligaen med Chelsea. Senere ble han også cupmester med Arsenal. Likevel var det ishockeykeeper han egentlig ønsket å bli.

- Jeg ville heller spille hockey enn fotball som liten, men jeg hadde ikke råd til utstyret, forklarer Cech og beskriver søndagens kamp som en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse.

- Det kan ha vært den siste drømmen jeg har fått oppfylt. Og kanskje kan det inspirere unge mennesker til å følge drømmen sin. Bra ting kan skje.

Cech la fotballstøvlene på hylla i sommer. Nå jobber han som teknisk rådgiver i Chelsea, som han spilte for fra 2004 til 2015.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media