BYTTER KLUBB: Petr Cech forlater Chelsea til fordel for Arsenal. Foto: arsenal.com
BYTTER KLUBB: Petr Cech forlater Chelsea til fordel for Arsenal. Foto: arsenal.comVis mer

Cech klar for Arsenal

- En av verdens beste målvakter.

(Dagbladet): Petr Cech (33) er klar for Arsenal. Det bekrefter klubben på sin egen hjemmeside. Den tsjekkiske landslagsmålvakten kjøpes fra London-rival Chelsea og vil signere en langtidskontrakt når overgangsvinduet åpner onsdag. Summen Arsenal må betale holdes hemmelig, men skal være på rundt 10 millioner pund.

- Jeg er veldig opprømt over å slutte meg til Arsenal og kan nesten ikke vente med å begynne oppkjøringa, sier Cech.

Arsenal-manager Arsene Wenger er glad for å endelig ha klart å lokke keeperen til klubben.

- Cech er en spiller jeg har beundret lenge. Jeg er veldig fornøyd med at han har bestemt seg for å gå til oss. Han har bevist over flere år at han er en av verdens beste målvakter og kommer til å styrke laget vårt, sier Wenger.

Fremdeles sulten Det betyr samtidig at en elleve år lang Chelsea-epoke er over for tjsekkeren. I løpet av tiden på Stamford Bridge har Cech spilt over 400 kamper for blåtrøyene og blant annet vunnet Premier League (04/05, 05/06, 09/10 og 14/15), Champions League (11/12), Europa League (12/13) FA Cupen (06/07, 08/09) og Ligacupen (04/05, 06/07, 14/15).

Forrige sommer utnevnte imidlertid Jose Mourinho den belgiske unggutten Thibaut Courtois (23) til Chelseas nye førstekeeper. Etter en sesong på benken, ønsket Cech seg bort fra klubben.

- Jeg er like dedikert til fotball og har den samme motivasjonen for å oppnå suksess som jeg hadde i starten av karrieren min. Jeg elsker utfordringen Premier League gir deg gjennom å møte spillere av topp kvalitet. Da Arséne Wenger pratet med meg om ambisjonene til denne klubben og hvordan han så for seg min rolle i laget, tok jeg avgjørelsen, sier Cech.

- Får en enorm innflytelse TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror Cech sin ankomst vil gi Arsenal en helt ny dimensjon. En dimensjon som gjør dem til en av favorittene til serietittelen kommende sesong.

- Keeper- og forsvarsspillet til Arsenal har ødelagt mange sesonger for dem. Cech er kansje den manglende biten i puslespillet som skal gi dem gullet, sier Alsaker til Dagbladet og fortsetter:

- Cech er en vinner, en veteran. Det er en 110 prosent profesjonell fyr som jeg tror vil få en enorm innflytelse i spillergruppen. Dette er litt som da Edwin van der Sar gikk til Manchester United. Han var i samme alder, og ble nærmest tryglet om å fortsette selv om han var over 40 år da han la opp.

- Vil slåss om gullet Alsaker føler seg likevel ikke helt trygg på at forsvaret til Arsenal er så godt som det bør være for å vinne ligaen. Offensivt synes TV 2-kommentatoren at spydspissen Olivier Giroud også er et svakt punkt - sammenlignet med angriperne til tittelutfordrere som Manchester City og Chelsea.

- Det er bare til å se på målsnittet til Segio Agüero, for eksempel. Det er dyrisk, sier Alsaker.

Samtidig peker han på at summen av bidragene til typer som Alexis Sanchez, Theo Walcott og Danny Welbeck kan kompensere for Girouds manglende kvaliteter.

- Det får meg til å tro at de blir med å slåss om gullet denne sesongen, for Arsenal er på vei mot noe stort nå, sier Alsaker.

• Cech kan møte gamleklubben til kamp allerede 2. august. Da spiller Arsenal mot Chelsea i Community Shield.
• Arsenal har før keeperne David Ospina (26) og Wojciech Szczesny (25) i stallen.