Cecilia Brækhus årets bokser i Tyskland

- Den beste julegaven.

VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus har tre belter i boksing. Foto: EPA/BERND WUESTNECK
VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus har tre belter i boksing. Foto: EPA/BERND WUESTNECK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus, verdensmester i weltervekt i WBA, WBC og WBO, er kåret til årets kvinnelige bokser i Tyskland etter en avstemning i magasinet «BoxSport».

Brækhus avsluttet året med to flotte knockoutseirer og forsvarte sine tre mesterbelter med glans i 2010, og det er blitt lagt merke til i Tyskland. Dermed står den norske trippelverdensmesteren med 16 seirer på like mange kamper. Fire av seirene er kommet på knockout.

«Førstedamen» til Sauerland slo de tyske jentene Susi Kentikian og Jessica Balogoun i avstemningen. Det viser hvilken popularitet den norske jenta har opparbeidet på det tyske markedet.

Det var svenske Mikaela Laurén og serbiske Eva Halasi som fikk smake Brækhus slagkraft for et par måneder siden, og nå ser den norske jenta mot nye utfordringer. Målene i 2011 er å vinne den fjerde tittelen, altså IBF-beltet i weltervekt, og deretter satser hun på en kamp mot amerikanske Holly Holm.

- Det er klart jeg setter pris på denne kåringen og den æren jeg er tildelt. Jeg takker alle mine tyske tilhengere, og det er ingen tvil om at seieren i denne kåringen betyr mye for meg, sa Brækhus etter av avstemningen i «BoxSport» ble kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer