Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus årets bokser i Tyskland

- Den beste julegaven.

VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus har tre belter i boksing. Foto: EPA/BERND WUESTNECK
VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus har tre belter i boksing. Foto: EPA/BERND WUESTNECK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus, verdensmester i weltervekt i WBA, WBC og WBO, er kåret til årets kvinnelige bokser i Tyskland etter en avstemning i magasinet «BoxSport».

Brækhus avsluttet året med to flotte knockoutseirer og forsvarte sine tre mesterbelter med glans i 2010, og det er blitt lagt merke til i Tyskland. Dermed står den norske trippelverdensmesteren med 16 seirer på like mange kamper. Fire av seirene er kommet på knockout.

«Førstedamen» til Sauerland slo de tyske jentene Susi Kentikian og Jessica Balogoun i avstemningen. Det viser hvilken popularitet den norske jenta har opparbeidet på det tyske markedet.

Det var svenske Mikaela Laurén og serbiske Eva Halasi som fikk smake Brækhus slagkraft for et par måneder siden, og nå ser den norske jenta mot nye utfordringer. Målene i 2011 er å vinne den fjerde tittelen, altså IBF-beltet i weltervekt, og deretter satser hun på en kamp mot amerikanske Holly Holm.

- Det er klart jeg setter pris på denne kåringen og den æren jeg er tildelt. Jeg takker alle mine tyske tilhengere, og det er ingen tvil om at seieren i denne kåringen betyr mye for meg, sa Brækhus etter av avstemningen i «BoxSport» ble kjent.

- Rent sportslig betyr det mye å bli skikkelig anerkjent av det tyske boksepublikummet, så bedre julegave enn dette, kunne jeg knapt nok ha fått, la Brækhus til.

Ulli Wegner, som er Brækhus trener i Sauerland-stallen, er samtidig kåret til årets trener i tysk proffboksing for åttende året på rad. Han har derfor god grunn til å feire litt ekstra denne julen han også. Han deler prisen med Fritz Sdunek, men det legger ingen demper på prestasjonen.

Blant mennene ble Vitalij Klitsjko årets bokser i Tyskland. Broren Vladimir og Marco Huck fulgte på den neste plassene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!