Cecilia Brækhus håper på ny kamp i februar

Vil tilbake i ringen.

SNART TILBAKE: Cecilia Brækhus begynner å bli en voksen dame med sine 34 år. Karrieren kan ikke vare evig, så nå lengter hun etter å komme tilbake i ringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SNART TILBAKE: Cecilia Brækhus begynner å bli en voksen dame med sine 34 år. Karrieren kan ikke vare evig, så nå lengter hun etter å komme tilbake i ringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus begynner å bli en voksen dame med sine 34 år. Karrieren kan ikke vare evig, så nå lengter hun etter å komme tilbake i ringen.

Brækhus gikk sin forrige kamp 29. november i 2014. Da slo hun tyske Jennifer Retzke, men skadet seg. Det meste av fjoråret gikk med til å bli bra. Brækhus måtte blant annet gjennom en operasjon og hinket i store deler av 2015 rundt på krykker.

Det var meningen at hun skulle ha bokset under VM-stevnet mellom Vladimir Klitsjko og Tyson Fury tidligere i år, men en skade stoppet henne da også.

Nå ser det imidlertid ut som om det kan være lys i enden av tunnelen. 27. februar skal det vært storstevne i tyske Halle med K 2 som arrangør, og der vil Brækhus tilbake i ringen. Det forteller hun til den tyske avisen tagesspiegel.de.

Den norske boksedronningen er innstilt på å sette alle VM-titlene sine på spill i dette stevnet, men noen motstander er ennå ikke klar.

Ikke hovedkamp Brækhus er sugen på å komme tilbake i kamp igjen. I begynnelsen av desember sa hun til NTB at hun ville ha kamp i begynnelsen av dette året, og nå ser det ut til å gå i orden, på stevnet der Marco Huck skal bokse hovedkampen mot Ola Afolabi.

Huck er tidligere stallkamerat av den norske boksedronningen fra hennes tid i Sauerland, uten at det betyr noe. Stevnet passer bra for «Førstedamen» som har K 2 som promotorselskap, akkurat som Alofabi. Men noen hovedkamp får hun ikke.

Dersom det virkelig blir kamp, blir den etter all sannsynlighet vist på norsk TV som pay-per-view, og da blir det trolig Viasat som sender.

Foreløpig har svenske Mikaela Laurén utfordret den ubestridte norske verdensmesteren, som fortsatt er ubeseiret i ringen etter 27 kamper. Om det kan bli et skandinavisk toppmøte gjenstår å se, men umulig er det ikke. For det er helt klart at passende og gode nok boksere for Brækhus ikke er lette å finne.

Laurén og Brækhus har møttes en gang tidligere, og da ble det norsk seier på knockout i 2010.

Drømmer om Norge Med ny kulturminister legger ikke Brækhus skjul på at hun drømmer om en kamp i Norge også i løpet av dette året, men det er lite trolig at en slik kamp kan komme på tale før etter sommeren, i beste fall.

Til den tyske avisen sier Brækhus at drømmen er å bokse for 15.000 elleville norske boksetilhengere i Oslo, kanskje aller helst i Telenor Arena.

Det er ikke til å komme fra at det var Brækhus VM-titler som gjorde at det særnorske forbudet mot proffboksing ble opphevet, men den såkalte knockoutloven har gjort et profesjonelt stevne vanskelig å få på programmet til nå.

Brækhus setter sin lit til den nye kulturministeren, og hun sier til Der Tagesspiegel at hun er optimist.

- Det er ikke så mye som skal til før et stevne kan bli en realitet. Jeg håper at det kan komme på programmet etter sommeren.

Men først satser Brækhus mot en kamp i tyske Halle, og går alt etter planen kommer den på programmet 27. februar.

NTB har ikke lyktes med å få en kommentar fra Brækhus til denne saken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer