NY MANAGER: Cecilia Brækhus har fått ny manager etter at hun i august i år brøt med Thomas Myhre.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY MANAGER: Cecilia Brækhus har fått ny manager etter at hun i august i år brøt med Thomas Myhre.Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Cecilia Brækhus har fått samme manager som Tutta

Kevin Skabo blir manager for to av norges største kvinnelige idrettsprofiler.

(Dagbladet): Cecilia Brækhus avsluttet i august sitt samarbeid med Thomas Myhre, som i ett år jobbet som manager for den norske bokseren.
Nå blir Kevin Skabo hennes nye manager.

Gode holdninger Skabo har allerede ansvaret for Suzann "Tutta" Pettersen, og blir med det ansvarlige for to av norges mest kjente internasjonale idrettsprofiler på kvinnesiden.   - De to er unike idrettsutøvere som har forstått hva som må til for å bli verdensenere. De har holdninger som få andre kan vise til, samtidig som de presterer under et stadig økende press. Utenfor sine respektive arenaer er de fantastiske rollemodeller, og sammen har vi nå en unik mulighet til å bygge begge to, gjennom at de drar synergier av hverandre, sier Skabo.

- Cecilia og jeg har allerede brukt mye tid sammen, og har funnet ut hvordan vi kan skape nye muligheter for henne, sier Skabo i en pressemelding.
 
Høy utdannelse 31-åringen har en mastergrad i Sportsmanagement fra University of San Francisco, og han har tidligere vært tilknyttet både San Francisco Giants (baseball), samt San Francisco 49ers (amerikansk fotball).

- Jeg har nok en bakgrunn som skiller seg litt ut fra det andre i Norge har, og samtidig en helt annen måte å tenke på når det gjelder kommersialisering. Samtidig skal man også ta godt vare på idrettsutøveren her, og holde de i fokus hele tiden, sier han.

Han representerer Wasserman Media Group, som er et av verdens største sportsmanagement-selskaper.    Skabo er også lisensiert fotballagent gjennom FIFA.

God erfaring Cecilia Brækhus sier at hun tror Skabos erfaring fra å jobbe med Tutta kan hjelpe henne.

- Kevin er veldig spennende. Han har en unik bakgrunn og erfaring fra USA, samtidig som han allerede har "Tutta" i sin stall. Hun er litt i samme situasjon som meg, og må utenlands for å hevde seg i sin idrett. I tillegg er hun kvinne, og jeg vil tro det er enkelte forskjeller i det å promotere en kvinne fremfor en mann. Summen av dette gjorde at valget falt på Kevin, og jeg gleder meg enormt til fremtiden, sier Cecilia Brækhus.   Seieren mot Anne-Sophie Mathis i september har gjort henne enda mer ivrig på å satse videre i karrieren.
  - Dette året endte på en helt fantastisk måte, men jeg vil fortsatt opp på et enda høyere nivå. Nå skal vi jobbe med det vi har, og gjøre det enda råere, enda større og enda bedre, samt at sponsorer og samarbeidspartnere skal følges opp på en ordentlig og profesjonell måte, sier Brækhus.   - Cecilia har hatt en fantastisk avslutning på dette året, med seieren over Mathis i september som et høydepunkt, og det har økt hennes verdi som idrettsutøver betraktelig. 2013 vil bli året hvor hun hever seg ytterligere, og bygger merkevaren sin for alt det er verdt, sier Skabo.

I går ble det kjent at Kulturdepartementet har satt ned et utvalg bestående av fire advokater som skal vurdere proffboksingens skjebne i Norge.