Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus i stort CNN-intervju: - Dobbeltmoralsk av kongefamilien å støtte meg

Følte seg som en kriminell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cecilia Brækhus er i ferd med å skape seg et navn i USA, og i serien «Human to Hero» på CNN forteller hun historien sin om hvordan hun ble det idrettsikonet hun er blitt. 

Kampen om å komme inn i den norske idrettsvarmen har vært lang og strabasiøs for Brækhus. Det norske proffboksingsforbudet satte en stopper for karrieren hennes i mange år. 

Det, forteller Brækhus, har vært tungt å svelge. Hun har følt seg som en kriminell i Norge fordi hun valgte boksingen som sin idrett. 

- Jeg måtte flytte ut av landet, og om jeg dro tilbake til Norge for å bokse ville jeg faktisk bli satt i fengsel. Det var en helt absurd situasjon, sier hun, og forteller også at til tross for forbudet, ble kampene hennes kringkastet i Norge. 

I tillegg reiste tusenvis av nordmenn for å se kampene hennes, primært i Danmark. Og så vant hun Folkets Idrettspris i Dagbladet. 

- Jeg syns det var litt dobbeltmoralsk å støtte meg på denne måten, også fra politikerne og kongefamilien, men så fengsle meg om jeg skulle bokse i Norge. Det var en rar situasjon, forteller Brækhus. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!