Cecilia Brækhus i stort CNN-intervju: - Dobbeltmoralsk av kongefamilien å støtte meg

Følte seg som en kriminell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cecilia Brækhus er i ferd med å skape seg et navn i USA, og i serien «Human to Hero» på CNN forteller hun historien sin om hvordan hun ble det idrettsikonet hun er blitt. 

Kampen om å komme inn i den norske idrettsvarmen har vært lang og strabasiøs for Brækhus. Det norske proffboksingsforbudet satte en stopper for karrieren hennes i mange år. 

Det, forteller Brækhus, har vært tungt å svelge. Hun har følt seg som en kriminell i Norge fordi hun valgte boksingen som sin idrett. 

- Jeg måtte flytte ut av landet, og om jeg dro tilbake til Norge for å bokse ville jeg faktisk bli satt i fengsel. Det var en helt absurd situasjon, sier hun, og forteller også at til tross for forbudet, ble kampene hennes kringkastet i Norge. 

I tillegg reiste tusenvis av nordmenn for å se kampene hennes, primært i Danmark. Og så vant hun Folkets Idrettspris i Dagbladet. 

- Jeg syns det var litt dobbeltmoralsk å støtte meg på denne måten, også fra politikerne og kongefamilien, men så fengsle meg om jeg skulle bokse i Norge. Det var en rar situasjon, forteller Brækhus. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer